25 november 2019, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in Recreatie- en Sportcentrum De Staver in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "...Voor de derde keer tippelde Van Hoorn bij Leroy in dezelfde openingszet. En terwijl het met een schijf minder nog wel leek te gaan, maakte hij op het laatst bij het maken van een slagzet een enorme misrekening..." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Damvereniging “Denk en Zet” Sommelsdijk
18 november 2019

Afdeling 1
P.Leroy -J. van Hoorn 3-0
I.Mackloet -J. Wolfert 0-3
J. Dekker - M. Klink 1-1
W. Vroegindeweij –J. de Jong 1-1
G. Kamp -P. van Brussel 1-1
Afdeling 2
L. Visser - S.W. Keijzer 0-3
R. Kwakernaak -J.J. Melaard 0-3
J. Kruik -R. van Rijnberk 3-0
W.Stolk - J. Jordaan 0-3
A. Jelier - M.Meijer 3-0

Verslag

"Voor de derde keer tippelde Van Hoorn bij Leroy in dezelfde openingszet. En terwijl het met een schijf minder nog wel leek te gaan, maakte hij op het laatst bij het maken van een slagzet een enorme misrekening. Het was gelijk gebeurd. Wolfert maakte de slagzet van zijn leven. Daar was zelfs kampioen Mackloet niet tegenop gewassen. Een zet om nooit meer te vergeten! Dekker en Klink forceerden beiden tegelijk een doorbraak naar dam. Voor Klink voldoende reden om remise aan te bieden. Voor Dekker geen probleem om die remise te aanvaarden. Vroegindeweij en De Jong speelden een gelijkwaardige partij. Toen ze er geen van beiden meer heil in zagen, gaven ze elkaar maar de hand. Kamp stond tegen Van Brussel gewonnen, maar in het eindspel maakte hij nog een foutje, waar Van Brussel gretig gebruik van maakte en zo werd het toch nog remise. Twee punten verlies voor Kamp, één punt winst voor Van Brussel.
In het eindspel maakte Visser tegen Keijzer een denkfout. Het is voor Visser nog wat moeilijk om een wat dieper liggende slagzet te ontdekken. Keijzer heeft daarin veel meer ervaring. Kwakernaak deed tegen Melaard een totaal verkeerde zet, die hem gelijk om hals bracht. We wachten op het moment dat Kwakernaak zijn oude peil weer terug krijgt. Iedereen zit wel eens in een dip.
Ruud had even niet in de gaten dat zijn tegenstander bij een zet soms twee kanten uit kan slaan. Kruik nam de voor Ruud verkeerde en voor hem de goede kant. Ruud moest met een nul naar huis. Jordaan kwam tijdens het openingsspel tegen Stolk al gauw een schijf voor te staan. Dat voordeel hield hij vast tot het eind toe en dat leverde hem maar liefst drie punten op. Jelier versloeg Meijer. Meijer die best een aardig partijtje kan spelen, zit er momenteel niet zo erg in. Niet getreurd, het komt goed. "