25 april 2024, Sommelsdijk - Afgelopen 20 april nam Budokai Senshi wederom deel aan een hoogstaand toernooi, namelijk: het Masters of Kyokushin gala. Dit toernooi georganiseerd door Kyokushin Karate Ijlst staat bekend in binnen en buitenland en trok ook dit jaar deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Afghanistan en Oekraïne. Budokai Senshi nam deel met Svenja Markus en Chris van Helden, beide A vechters waren gebrand om met een goed resultaat terug te komen naar Sommelsdijk. Lees meer >>

Vervolg

Na de traditionele opening waarin de Dojo Kun werd voorgelezen aan de deelnemers, startte Svenja namens onze club de dag. Ze trof daarin de kersverse west Europese kampioen Melissa Schild. Een enorme uitdaging voor Svenja, zeker omdat zij pas weer 4 weken aan haar voorbereiding was begonnen wegens een rugblessure. Het werd een mooie partij waarin beide dames alles gaven, Melissa scoorde net iets meer waardoor de partij naar haar toe ging en Svenja genoegen moest nemen met de 2e plaats. Echter kreeg zij mooie complimenten voor haar doorzettingsvermogen van het aanwezige publiek en scheidsrechters.

Wie ook beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen is Chris van Helden. Bij Chris zit het de afgelopen maanden op privé gebied flink tegen. Het vechten van wedstrijden en het hierop focussen helpt Chris bij de verwerking hiervan. Slechts 3 dagen voor het toernooi hoorde wij dat de oorspronkelijke partij geannuleerd was wegens dopinggebruik van zijn tegenstander. Er werd door de organisatie gezocht naar een oplossing maar deze was helaas niet meer in Chris zijn gewichtsklasse. We troffen een 8 kg zwaardere tegenstander uit Oekraïne. Ondanks het nadeel wat dit opleverde voor Chris besloten we de partij tocht te accepteren. Het werd een hele vermakelijke en hoogstaande partij. Nadat de 1ste ronde voornamelijk werd afgetast door beide partijen ontstond er in de 2e ronde een ware strijd. Chris pakte de partij meer uit vanuit de basis stoten en low-kicks en scoorde hier goed mee. Zijn tegenstander maakte meer spectaculaire trapcombinaties waarmee hij het publiek op zijn hand kreeg. Aan het einde van de 2e ronde kon het 2 kanten op, winst voor zijn tegenstander of een gelijk. Uiteindelijk besloten meerdere scheidsrechters voor een gelijk waardoor er nog 1 extra ronde gevochten moest worden. Alle eerdere scores tellen dan niet meer en vaak komt het er dan op uit wie het meeste hart heeft en doorzettingsvermogen. Chris pakte deze kans met beide handen aan en scoorde aanzienlijk meer in deze laatste ronde waardoor hij de winst pakte. Een hele mooie en knappe prestatie tegen iemand in een hogere gewichtsklasse. Dank gaat uit naar Kyokushinkai Karate Ijlst en de aanwezige support. Het volgende toernooi zal het 5 scholen toernooi worden die op 29 juni zal plaatsvinden.

Meer informatie

Wilt u ook grenzen verleggen, weerbaarder worden of doormiddel van een budo of vechtsport fitter en gezonder worden. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres! Met een actief leden bestand van boven de 320 leden zijn er al mogelijkheden vanaf 2 jaar met of zonder eerdere vechtsportervaring. Voor meer informatie kunt u kijken op: budokai-senshi.com of contact opnemen via de mail en/of 0641209730, de eerste 2 proeflessen zijn gratis.