25 april 2024, Nieuwe-Tonge - Met 10 punten uit de laatste 4 ontmoetingen heeft het 1e elftal van NTVV zichzelf, even onverwacht als aangenaam, in wat zo mooi heet ‘een flow’ gebracht. Spelers, staf én supporters genieten de laatste weken met volle teugen van niet alléén de resultaten, maar ook van het vertoonde spel, dat goed verzorgd en gedisciplineerd oogt. Lees hieronder het verslag en de uitslagen door David Bakker >>

Maar zoals dat goede sportmensen betaamt, willen de zebra’s niets liever dan de succesreeks continueren tot en met de laatste match tegen Melissant, waarmee het thans gebroederlijk bovenaan staat in de stand om de derde periode. Als eerste horde wacht deze week NBSVV, waarvan de formatie van Sander van Tilborg in de uitmatch kansloos (4-0) verloor. Voldoende motivatie om tot revanche over te gaan!

Het Nieuw-Beijerlandse NBSVV kan terugkijken op een gedegen seizoen en prijkt momenteel op plek 3 in de tussenstand. Na de degradatie afgelopen seizoen uit de vierde klasse had ’t team van trainer Mark Smeding niets liever gewild dan linea recta een terugkeer te bewerkstelligen, maar daar stak GOZ een week geleden een stokje voor door het kampioenschap voor zich op te eisen. Wellicht dat een 3e periodetitel soelaas kan bieden, maar….dan zal er eerst van NTVV moeten worden gewonnen.

NBSVV agressiever in beginfase

Terwijl de pakweg 40 toeschouwers koukleumend en met de paraplu in de aanslag langs de lijn bivakkeren, fluit arbiter Van der Toorn, die ogenschijnlijk geen last lijkt te hebben van de barre omstandigheden, de match in gang. De bezoekers schieten uit de startblokken en uit de eerste de beste aanval lijkt de 0-1 te vallen, ware het niet dat de doelpuntenmaker de buitenspelregel overtreedt. Twee minuten later combi-neren de zebra’s vlotjes het leer naar voren, waarna Youri Kievit met veel precisie Neal Kuiper aanspeelt, maar de topscorer van de Nieuwe-Tongenaren weet het net ditmaal níet te vinden. NBSVV laat zien, dat het niet voor niets op de 3e plaats staat op de ranglijst. De Nieuw-Beijerlanders spelen prima verzorgd voetbal en zijn in de beginfase net wat feller in de onderlinge duels dan NTVV. Een schitterend schot van de blauw-witten suist rakelings langs de paal en bij een volgende aanval ontsnapt de ploeg van Sander van Tilborg als een voorzet over rechts onzorgvuldig wordt inge-schoten. NTVV moet zich noodgedwongen beperken tot verdedigen in deze periode.

Nieuw-Beijerlanders slordig in de afronding

Na ruim een kwartier spelen pakt de thuisploeg de aanvallende draad weer op en langzaam maar zeker kruipt het onder de druk van NBSVV uit. Uit een vrije trap van Nick van Alphen kopt Malcolm Jeronimus, die zijn defensie op bekwame wijze regis-seert deze middag, enkele decimeters naast. De Hoeksche Waarders proberen het heft weer in handen te krijgen waardoor er een boeiende wedstrijd ontstaat, die op het scherpst van de snede wordt uitgevochten, maar nooit onsportief. Een vrije trap van de bezoekers eindigt in een flipperkasttafereel, maar Duncan van der Made kan de bal uiteindelijk wegwerken, zij het voor even, want NBSVV zet de druk er vol op. Sander van Tilborg ziet dat de linies niet goed aansluiten en spoort zijn poulains aan ‘naar voren op te schuiven’. NBSVV produceert enkele fraai uitgevoerde aanvallen, maar de kansjes die daaruit voortvloeien worden keer op keer ‘om zeep’ geholpen. De aanvalspogingen van NTVV zijn schaars, wat vanzelfsprekend de verdienste is van het uitgekiende en prima tot stand gebrachte positiespel van de tegenstander.

Kansen over en weer, maar goal blijft uit

In het laatste kwartier van de eerste helft weten de zebra’s het spel van hun oppo-nent te ontregelen en worden ook Neal Kuiper en zijn kompanen weer bij tijd en wijle bereikt, ofschoon kansen vooralsnog uitblijven. Op het moment dat de paraplu’s bij de toeschouwers weer openklappen om een akelige plensbui te beteugelen, komt Youri Kievit een teenlengte tekort om een afgemeten voorzet van de meegekomen rechtsback Gino van der Zant in de touwen te rossen. In de slotminuut kan de voor elke millimeter vechtende Lars Hollaar een fraaie rush nét niet bekronen en luttele seconden later krijgt NBSVV nog een dot van een kans, maar ook deze weet de ploeg van Mark Smeding niet te verzilveren, waardoor de rust met 0-0 aanvangt.

Neal Kuiper behoeft verzorging

De wind is aangewakkerd als het 2e bedrijf van start gaat en een volgende regenbui ontlaadt zich boven De Kopernis als de openingsaanval van NBSVV eindigt met een afzwaaiende voorzet die Davy Schellevis verrast en bijkans nog in het doel dwarrelt. Ook in de tweede helft hebben de bezoekers een optisch overwicht, maar NTVV zet daar wilskracht en onverzettelijkheid als juiste wapens tegenover. Twee schoten van grote afstand van de Nieuw-Beijerlanders worden zonder al te veel problemen door doelman Schellevis onschadelijk gemaakt. Na 10 minuten speeltijd houdt alles wat NTVV een warm hart toedraagt de adem in als Neal Kuiper kermend van de pijn op het groene tapijt neerzijgt. Na een grondige oplapbeurt van Johan Jordaan kan de Nieuwe-Tongse Mbappé de strijd weer hervatten en de NTVV-supporters opgelucht ademhalen. De zebra’s creëren gaandeweg de 2e helft een veldoverwicht waaruit ook kansen ontstaan. Nick van Alphen krult een vrije trap met finesse voor de goal waarna de bal tenslotte via de paal naast het doel caramboleert. Brett van Vliet ziet even verder Neal Kuiper de diepte in sprinten en passt de bal vervolgens op maat voor de voeten van de aanvaller, maar het lobje van Kuiper arriveert in het vangnet.

NTVV dringt aan, NBSVV countert

Met Jens van Es voor Youri Kievit probeert Sander van Tilborg alsnog het treffen in het voordeel van zijn team te beslissen, maar de defensie van NBSVV verkoopt haar huid duur. Met een pegel van zo’n 30 meter weet Jens van Es zijn invalbeurt bijna met een doelpunt op te fleuren, maar gedragen door de wind zeilt de bal nét over de deklat. Aan de andere kant krijgt NBSVV in de zestien een schietkans, maar de spits fabriceert een rollertje dat door doelman Davy Schellevis probleemloos wordt gepakt.

Beide teams knokken voor wat ze waard zijn, willen koste wat kost de overwinning binnenhengelen en moeten hiertoe…hun laatste krachten aanspreken. Pompen of verzuipen, dat lijkt bij zowel NTVV als de blauw-witten het credo in het slotkwartier. Een dieptepass van Brett van Vliet wordt door de ver uit zijn kooi gekomen keeper van NBSVV foutief beoordeeld, waardoor Jens van Es zich de bal eigen kan maken en richting het lege doel knalt, alwaar Lars Hollaar het speeltuig het laatste zetje kan geven, maar de centrumspits aarzelt een stonde en geeft hierdoor zijn opponent de gelegenheid om in extremis een doelpunt af te wenden. In de vier minuten extra tijd dringen beide teams weliswaar aan, maar de match lijkt met een brilstand te worden beklonken. Een ultieme poging van NBSVV gaat voorlangs, waarna scheidsrechter Nick van der Toorn zijn fluitje pakt en ziet hoe de bal voor de voeten valt van de even daarvoor ingevallen Job van Wageningen. De NTVV’er heeft de 1-0 op zijn pantoffel, maar raakt de bal, enigszins verschrikt, half en ziet zijn inzet tot ontzetting van velen naast de goal zinken. Twee seconden later fluit referee Van der Toorn voor het laatst.

Zon schijnt voor de zebra’s

In een wedstrijd waarin buipartijen en zonneschijn elkaar in ijltempo afwisselden, bleek een gelijkspel een juiste afspiegeling van het vertoonde spelbeeld over de beide helften. Voor de vijfde keer in successie bleven de zebra’s zonder verlies en dat alléén al verdient een grote pluim! De ploeg van interim Sander van Tilborg blijft bovenin meedraaien in de strijd om de derde periode en wie dat 2 maanden terug had gezegd, was voor zot uitgemaakt. In de resterende twee ontmoetingen tegen Pernis (thuis) en Melissant (uit) kunnen de Nieuwe-Tongenaren het seizoen in stijl afsluiten en wie weet wat voor moois de toekomst voor NTVV in ’t verschiet heeft?!

Goal: Davy Schellevis.

Achter: Gino van der Zant, Malcolm Jeronimus, Marko Karsbergen, Emiel Buijs.

Midden: Duncan van der Made, Brett van Vliet, Nick van Alphen (77; Raoul Flikweert).

Voor: Neal Kuiper (85; Job van Wageningen), Youri Kievit (59; Jens van Es), Lars Hollaar.

Niet gewisselde speler(s): -

0-0

MAN OF THE MATCH: Duncan van der Made