Middelharnis - In maart heeft het Waterschap een peiling gehouden over waterveiligheid. Daaruit blijkt dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders overweegt te verhuizen naar een plek die niet kan overstromen. "De vraag is of inwoners van Goeree-Overflakkee zich hierin herkennen. Uit de peiling komt ook naar voren dat een grote meerderheid van de bevolking zich ervan bewust is dat het gevaar van drie kanten kan komen: van voren (zeespiegelstijging) van achteren (overstromingen van rivieren) en van boven (regen)." Maandag 11 april 2022 organiseren Streekmuseum Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta daarom een thema-avond over veilige dijken. Lees meer >>

Veilige dijken

De stijging van de zeespiegel kan ook gevolgen hebben voor Goeree-Overflakkee. Beleidsadviseur waterkeringen Henri van der Meijden vertelt hoe het waterschap nieuwe technieken ontwikkelt om onze dijken ook in de toekomst veilig te houden.

Veilige delta

Maar hevige regenbuien en grote perioden van droogte maken Goeree-Overflakkkee ook kwetsbaar. Vanuit het verre verleden neemt dijkgraaf Jan Bonjer u mee naar de toekomst van waterveiligheid. Wanneer we water en bodem meer sturend laten zijn, kunnen we onze delta veilig en leefbaar houden.

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).

Locatie: Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 64, Middelharnis.

De toegang is gratis.

Meer info onder deze link 'Lezing: Lessen van de Sint-Elisabethsvloed – Streekmuseum

Foto

De zwart/wit foto is de voormalige Haven van Den Bommel en de kleurenfoto is Oude-Tonge. Beide 1953.