Sommelsdijk - In de nacht van 18 op 19 november 1421 braken de dijken. Een groot deel van de Zuid-Hollandse eilanden verdronk. Het onlangs verschenen klimaatrapport laat zien dat de lessen van 600 jaar geleden tegenwoordig meer dan ooit gelden. "Net als in het verleden moeten we weer leren leven met het water, natuurkrachten benutten in plaats van proberen te beheersen en weer gaan bouwen met de natuur." Maandag 11 april 2022 organiseren Streekmuseum Goeree-Overflakkee en het waterschap Hollandse Delta een avond over veilige dijken. Lees meer >>

Vervolg

Maandag 11 april organiseren Streekmuseum Goeree-Overflakkee en het waterschap Hollandse Delta een avond over veilige dijken. In de Emmaüskerk in Middelharnis vertelt dijkgraaf Jan Bonjer over de Sint-Elisabethsvloed. Vanuit het verre verleden neemt hij u mee naar het heden en de toekomst van waterveiligheid.

In 1421 vormde slecht dijkonderhoud een van de oorzaken van de Sint-Elisabethsvloed. Nu staat de veiligheid van de dijken hoog in het vaandel bij Hollandse Delta. Beleidsadviseur waterkeringen Henri van der Meijden vertelt hoe het waterschap nieuwe technieken ontwikkelt om de dijken van Goeree-Overflakkee ook in de toekomst veilig te houden.

Piekbuien en grote perioden van droogte doen ons steeds vaker beseffen hoe kwetsbaar onze Delta is. Daar moeten we mee leren leven. Wanneer we water en bodem sturend laten zijn, kunnen we dat ook in de toekomst blijven doen?

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Locatie: Emmaüskerk, Koningin Julianaweg Middelharnis. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via de website van het Streekmuseum; categorie nieuws.

Meer weten over de Sint-Elisabethsvloed? Bekijk wshd.nl en zoek op Sint-Elisabethsvloed.