Goeree-Overflakkee - De bloeiperiode van tulpen en andere bollen op Goeree-Overflakkee is in volle gang en dat trekt veel bekijks. Veel mensen blijven keurig op afstand, echter gebeurt het ook dat mensen het veld inlopen of zelfs tulpen of Hyacinten plukken. Bollentelers hebben voor deze bezoekers de boodschap: ‘Geniet van de tulpen, respecteer het gewas’. Hiermee wordt passanten op positieve wijze gevraagd om de tulpenvelden niet te beschadigen. Lees hieronder verder.

Bollentelers en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee hebben al sinds 2018 (zie archieffoto) diverse borden langs de tulpenvelden met de tekst ‘Geniet van de tulpen, respecteer het gewas’.

Geniet van onze tulpen
Goeree-Overflakkee, staat bekend om haar mooie kleurrijke tulpenvelden. Het komt voor dat mensen door de gewassen lopen en tulpen plukken. Aangezien dit leidt tot onherstelbare schade aan de bloembol is dit niet toegestaan. Het lopen langs de velden is wel toegestaan. Jacob Jan Dogterom van Dogterom Flowerbulbs zei: “We willen iedereen uitnodigen te genieten van het zicht op de tulpenvelden, maar ook vragen om niet de gewassen in te gaan. Zo zorgen we samen voor een mooi kleurrijk Goeree-Overflakkee en kunnen we met elkaar blijven genieten van onze trots.”

Belangrijke sector
Nederland is een belangrijke leverancier van tulpen en tulpenbollen, ruim 80% van alle tulpen die wereldwijd worden verkocht komen uit Nederland. De tulpenbollenkweek is ook een belangrijke sector op Goeree-Overflakkee, het eiland levert 7% van alle Nederlandse tulpenbollen. De grond op het eiland is erg geschikt voor het kweken van de kleurrijke bloemen. Tulpenbollen worden gewoonlijk in oktober en november geplant. De bloeiperiode loopt normaliter van maart tot en met april.

Sonja Hagens maakte op respectvolle wijze onderstaande foto's: "Een heerlijke geurende Heintjesweg in Achthuizen met deze prachtige Hyacinten in het veld."