Regio - Op 30 september 2021 vertolken Syb van der Ploeg (bekend van De Kast) en Maarten Peters (Frank Boeijen Groep) het beste werk van hun jeugdidolen: Paul Simon en Art Garfunkel oftewel Simon & Garfunkel. Van der Ploeg en Peters delen al jaren het podium en voelen elkaar feilloos aan. Ze worden muzikaal ondersteund door multi-instrumentalist Hubert Heeringa. Lees hieronder meer.

Tom & Jerry

Syb van der Ploeg (15 juni 1966) en Maarten Peters (3 december 1959) moesten nog geboren worden toen het illustere duo Simon & Garfunkel voor het eerst het podium betrad, toen nog onder de naam Tom & Jerry. In 1970 gingen de twee New Yorkers uit elkaar, om pas in 1981 weer bij elkaar te komen voor een legendarisch concert in Central Park. Daarna kwamen de mannen die verantwoordelijk waren voor een aanzienlijke catalogus aan wereldhits nog sporadisch samen om op te treden. De beslommeringen van Simon & Garfunkel waren niet bij te houden via Facebook of Twitter. Radio en televisie waren de snelste media en concerten werden alleen in kranten aangekondigd. Dat gaat nu, in een tijd waarin we in enkele seconden onze mail checken, een concertagenda vinden tussen het online energie vergelijken door, natuurlijk een stuk makkelijker.

Frank Boeijen Groep en De Kast

Hoe dan ook haalden Peters en Van der Ploeg de schade later in en raakten ze in de ban van de dromerige, tweestemmige evergreens van Simon & Garfunkel. Maarten Peters verdiende intussen zijn sporen als gitarist in de Frank Boeijen Groep en later bij Margriet Eshuijs. Hij schreef ook nummers voor artiesten als Rob de Nijs, Liesbeth List en Willeke Alberti. Syb van der Ploeg, zeven lentes jonger, begon op de do it yourself-manier met muziek maken, net als de jonge Flakkeese musicus Ard van der Linden. Zijn eerste bandje in 1985 heette Wish to Escape, maar hij brak pas in 1997 echt door met De Kast. Ook na de periode met die band bleef hij volop actief in de muziek.

In de voetsporen van hun jeugdhelden

De twee ervaren muzikanten delen hun liefde voor de muziek van Simon & Garfunkel. Zoals gezegd, hun oeuvre is indrukwekkend: A Hazy Shade of Winter, Mrs. Robinson, Brigde over Troubled Water, The Sound of Silence, Homeward Bound, het is maar een handvol bekende nummers uit een uitgebreide discografie. Ondersteund door multi-instrumentalist Hubert Heeringa treden Van der Ploeg en Peters in de voetsporen van hun jeugdhelden en trekken ze door Nederland. Met de tournee doen ze op 30 september Bergen op Zoom aan. The Best of Simon & Garfunkel is dan te zien en te horen in De Maagd. Tickets zijn verkrijgbaar via demaagd.nl.