Middelharnis - Vanwege het coronavirus zijn vreugdevuren, het afsteken van vuurwerk en carbidschieten dit jaar landelijk verboden tijdens oud en nieuw. Op deze manier hoopt het kabinet de zorg zoveel mogelijk te ontlasten. Gemeente Goeree-Overflakkee: "Sinds het vuurwerkverbod is afgekondigd lijkt de interesse voor carbidschieten echter te zijn toegenomen. Het college heeft daarom in lijn met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond besloten om dit jaar geen ontheffingen te verlenen voor carbidschieten en vreugdevuren." Lees hieronder meer.

"Onervarenheid leidt ook bij carbidschieten tot gevaarlijke situaties en verwondingen, waardoor er dus toch weer meer druk op de zorg kan komen. Daarnaast hebben carbidschieten en vreugdevuren een ‘aanzuigende’ werking waardoor er, al dan niet onbedoeld, samenkomsten ontstaan. Samenkomsten en evenementen zijn op dit moment niet toegestaan vanwege het coronavirus."

Voor vragen neemt u contact op met het team Veiligheid en Handhaving van de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187.