Sommelsdijk- Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft weer een nieuw artikel in het assortiment. Een (metalen) brillenkoker en brillendoekje met het 'Laantje van Middelharnis'. "Dit schilderij heeft ooit aan de muur in het Raadhuis van Middelharnis gehangen (..) En zo verdween het schilderij van het eiland, maar werd het wel wereldberoemd! Tegenwoordig hangt het Laantje van Middelharnis in The National Gallery van London." Lees meer >>

"Een ideaal cadeautje voor Moederdag."

Ter bescherming van je bril is de koker gemaakt van metaal en voorzien van een sterk klapscharnier. Deze stevige brillenkoker is bekleed met zacht microfiber met print van het voor Nederland o zo bekende Laantje van Middelharnis. Dit schilderij van de Steneweg van Middelharnis werd geschilderd in 1689 door Meindert Hobbema.

Verdwenen

Het schilderij heeft ooit aan de muur in het Raadhuis van Middelharnis gehangen, totdat het werd geruild voor een kopie van het Laantje en een ander schilderij. Twee voor de prijs van één. En zo verdween het schilderij van het eiland, maar werd het wel wereldberoemd! Tegenwoordig hangt het Laantje van Middelharnis in The National Gallery van London.

Het Laantje komt terug!

Dankzij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee komt het Laantje van Middelharnis weer binnen handbereik en kun je met de bril erbij goed inzoomen op het tafereel. En is je bril vies? Met het bijgeleverde brillendoekje (Ook met het Laantje erop!) verdwijnen vetvlekken in een handomdraai.

Prijs

De brillenkoker met het Laantje is uniek en alleen te verkrijgen via het Streekmuseum. Daardoor een beperkte oplage en ook bij dit artikel geldt: op is op. De kosten bedragen €16,95 euro inclusief brillendoekje. U steunt daarmee het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.

Inspiratie

Onlangs gaf het Streekmuseum ook het Laantje van Middelharnis uit als legpuzzel. Daar zijn nog enkele exemplaren van. Ook is het mogelijk een unieke afdruk van een houtsnede van het Laantje te bemachtigen. Vince Trommel is maar liefst 2 weken lang bezig geweest om in het hout de Steneweg van Middelharnis uit 1689 te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! De zwart-witte afdrukken zijn allemaal voorzien van een uniek nummer.

Tekst Streekmuseum Goeree-Overflakkee