Ouddorp - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe, actuele programma’s. De nieuwe items voor de komende week leest u hieronder. Bekijk bijvoorbeeld de uitzending met informatie over de rioolwerkzaamheden in Melissant, maar ook de werkzaamheden die gedaan worden aan de Haringvlietbrug. Bekijk de lokale televisie online of via Ziggo digitaal (kanaal 43), KPN/Telfort (kanaal 1371) of via Delta (kanaal 1). Lees meer >>

  • ’t Eiland Actueel – Rioolwerkzaamheden Melissant: In de Pieterstraat in Melissant wordt hard gewerkt. De riolering is aan vervanging toe en de gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om het rioolsysteem aan te passen. In plaats van het oude riool waar zowel het regenwater als het vuile water doorheen liep, worden nu twee rioolbuizen aangelegd. Een aparte groene buis voor het regenwater, en een grijze voor het vuile water van onder meer het toilet en de douche. Door de verandering van het klimaat hebben we steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Deze grote hoeveelheid water in een korte tijd kan het gemaal niet altijd aan. Door het regenwater van het gewone riool te scheiden, wordt de druk op het gemaal een stuk minder. Daarnaast hoeft het schone regenwater niet door de waterzuivering. Het regenwater wordt direct afgevoerd naar de omliggende sloten.
  • Streekmuziek – Zangavond Geitenbreiers – deel 5: Eind November 2022 organiseerde zangkoor de Geitenbreiers uit Melissant een gezellige zang- en muziekavond. Zij deden dit in samenwerking van Het Flakkees Piratenkoor en Osivio, een accordeonvereniging uit West Brabant. RTV SLOGO was er bij een maakte een registratie van deze streekmuziekavond.
  • ’t Eiland Actueel – Wegwerkzaamheden in de Regio: De komende maanden wordt er veel aan de weg gewerkt in de regio. De reizigers van en naar Goeree-Overflakkee dienen daar rekening mee te houden. Rijkswaterstaat renoveert in 2023 de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel. Onderdelen en installaties zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vervangen. Voor de renovatie gaat de tunnel en de brug verschillende keren dicht. Dit gaat voor verkeershinder zorgen.
  • Streekhistorie – Deltawerken - deel 2: Hoewel het Deltaplan al voor de watersnoodramp van 1953 door Johan van Veen was bedacht, gaf deze gebeurtenis de doorslag om de Nederlandse kustlijn met ongeveer 700 kilometer te verkorten door het aanleggen van gesloten en doorlaatbare dammen tussen de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Op die manier hoefden slechts de dijken ten westen van het land verhoogd en verstevigd te worden, en konden ze landinwaarts ongeschonden blijven. In dit tweede deel van deze documentaire is te zien hoe de Deltawerken worden voltooid en in werking worden gesteld.
  • ’t Eiland Actueel – Verkiezingen: Op 15 maart 2023 zijn er in Nederland weer waterschapsverkiezingen. Het hoogheemraadschap heeft een democratisch gekozen bestuur. Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. Deze verkiezingen zijn op dezelfde dag als de verkiezingen van Provinciale Staten. Iedereen van 18 jaar of ouder, die woont in de provincie en beheergebied, mag dan stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur en provinciale staten.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo