Stellendam - Na enkele jaren van beperkingen i.v.m. corona willen de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk van Stellendam dit jaar op 24 december Kerstavond, voor jong en oud een echte "ouderwetse" Kerstavond te organiseren. "Voor de kinderen beginnen we de avond met de (kinder-)Kerstwandeling met als thema ‘Samen op weg naar Bethlehem’. Natuurlijk zijn ook oudere deelnemers welkom!" Lees meer >>

Vervolg

De start van de kerstwandeling is om 18:15 uur op het plein van de Gereformeerde kerk aan de Kerkhoflaan. In groepjes lopen de deelnemers een route die hen leidt langs diverse kersttaferelen. De wandeling brengt hen uiteindelijk op het sfeervol aangeklede plein van de Hervormde kerk waar op het podium de kerststal staat opgesteld. De kinderen worden daar verwend met wat lekkers.

Daarna begint om 19.30 uur de Dorps-Kerstzang op hetzelfde plein. Deze vervangt de traditionele Kerstnachtdienst.

De organisatie rekent erop dat tegen 19:30 uur nog veel dorpsgenoten op het plein zullen aansluiten. Ds. C.W. Hoek van de Gereformeerde kerk zal de dorps-Kerstzang leiden en er is muzikale begeleiding door het jeugdorkest van De Hoop/Apollo. De bekende Kerstliederen worden met elkaar gezongen en tussen de liederen door zullen ds. Hoek en vier kinderen korte declamaties verzorgen. De teksten van de liederen worden getoond op een groot scherm, zodat iedereen mee kan zingen. Bij te slechte weersomstandigheden wordt de dorps-Kerstzang in de kerk gehouden.