Nieuwe-Tonge - Op zaterdagavond 16 december 2023 zal in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge de 16e Volkskerstzang plaatsvinden. "Deze samenzangavond is door de jaren heen uitgegroeid tot een mooie traditie waar jong en oud meezingt. U bent allemaal van harte welkom!" Lees meer >>

Vervolg

Organist Eric Wolfert begeleidt sinds 2016 de samenzang met het Blank-kerkorgel wat vorig jaar nog geheel gerestaureerd is. “Het is prachtig om die oude Kerstliederen te begeleiden. De warme klanken van het kerkorgel in combinatie met de massale samenzang inspireren enorm!” Ook muziekvereniging Apollo zal weer meespelen, naast het begeleiden van samenzang zullen zij diverse muzikale intermezzo’s ten gehore brengen onder leiding van dirigent Jurgen Dijksma.

Programma

Het programma bestaat uit bekende en geliefde Kerstliederen zoals Stille Nacht, Komt allen tezamen, Vol van pracht, ’t Was nacht in Bethlems dreven en vele anderen, kortom: een feest van herkenning. Dominee H.A. Neervoort uit Nieuwe-Tonge zal een korte meditatie verzorgen. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur. De kerkdeuren zijn vanaf 18.30 uur geopend en de toegang is gratis. Voor de onkosten is er bij de uitgang een collecte. De organisatie nodigt u allen hartelijk uit: Komt allen tezamen!