19 november 2022, Achthuizen - Op 13 november jl., was er na jaren van Corona-beperkingen eindelijk weer een Winterfair in Achthuizen. Organisatie: "Na een gedegen voorbereiding gingen de vrijwilligers aan de slag en werden er op zaterdag meer dan 30 kramen opgebouwd in de vijf aanwezige tenten. Tevens werden de aanwezige tenten voorzien van gezellige sfeerverlichting. De volgende morgen om 07:00 uur stonden de eerste vrijwilligers alweer gereed om tot 10:00 uur de laatste plooien glad te strijken en de puntjes op de i te zetten. Na drie dagen opbouwen was het dan eindelijk zover!" Lees meer >>

Verslag

Organisatie Winterfair Achthuizen: Na drie dagen opbouwen was het dan eindelijk zover, om 10:00 uur kwamen de eerste standhouders binnendruppelen om hun koopwaren uit te stallen in de immens grote overdekte tent die opgebouwd was door verhuurbedrijf de Vlieger uit Bruinisse.

Na het inrichten van de kramen druppelden om 13:00 uur de eerste bezoekers binnen. Het was een met zon overgoten dag en dit was ook wel te zien aan het hoge aantal bezoekers men moest zelfs even buiten in de rij staan vanwege de hoge opkomst. Mensen van heinde en ver wisten de Winterfair te vinden en vele positieve reacties volgden. Nadat men zich langs de verschillende mooi ingerichte kramen had begeven en voorzien waren van nieuwe items kon men doorlopen naar de volgende tent voor een hapje en een drankje.

Het organisatiecomité had kosten nog moeite gespaard en had tevens gedurende de gehele middag voor gezellig entertainment gezorgd. Zo waren er verschillende spelletjes georganiseerd voor de kinderen en kon ook de ballonnenman natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers konden op het overdekte plein genieten van het optreden van het Sint Adolfskoor uit Den Bommel en ook zanger Will de Brouwer zorgde voor een heerlijke ambiance en hield de aandacht van het massaal aanwezige publiek vast tot aan het einde van zijn optreden. Zoals men de H’achtuuzenaeren kent werd er ook goed voor de innerlijke mens gezorgd en zo kwam niemand iets tekort.

Het was een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. De organisatie van de Winterfair wil hierbij alle bezoekers bedanken voor hun komst en hopen iedereen de volgende keer weer te mogen verwelkomen. Vooral wil de organisatie de vrijwilligers bedanken voor hun inzet en hulp! Zonder jullie was dit nooit gelukt. En zoals men zegt, Achthuizen, kleinste dorp grootse ambitie!