[herhaling] Augustus 2022, Goeree-Overflakkee - Veel visliefhebbers genieten ieder jaar van de Goereese vismenu’s bij de deelnemende restaurants op Goeree-Overflakkee. De 9e editie van het jaarlijkse evenement gaat dankzij de betrokken horeca op het eiland door. De deelnemende restaurants serveren vanaf vrijdag 2 september aanstaande een lokaal vismenu. "Het evenement heeft als doel, de heerlijke lokale Noordzee vis en Stellendamse garnalen aan zo veel mogelijk inwoners, toeristen en consumenten smakelijk te serveren bij de horeca op Goeree-Overflakkee." Lees meer >>

Vervolg

Geen week, maar minimaal drie weken omdat de vraag naar de vismenuutjes langer aanhoudt dan een week. "Zo kunnen er meer mensen genieten van lokale vis. De bewuste keus van de consument voor lokaal gevangen vis en de waardering voor het product en de vissers is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. De visserij verdient de steun van de consument. Het wordt de familiebedrijven steeds moeilijker gemaakt om uit te varen, te vissen op zee en daarmee een boterham te verdienen", vertelt Caroline Melissant van de organisatie namens Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee.

Menu

Vanaf 29 augustus 2022 staan alle deelnemende restaurants en vismenu’s op goereesevis.nl. De deelnemende restaurants serveren vanaf vrijdag 2 september een lokaal vismenu met lokaal aangevoerde Noordzeevis en Stellendamse garnalen.

"Het evenement heeft als doel, de heerlijke lokale Noordzee vis en Stellendamse garnalen aan zo veel mogelijk inwoners, toeristen en consumenten smakelijk te serveren bij de horeca op Goeree-Overflakkee."