5 juli 2022, Goedereede - Het publiek van het Havenconcert beleefde een geweldige avond, afgelopen zaterdag 2 juli. In de haven van Goedereede werd een fantastisch muziekprogramma neergezet. Er werd door het publiek met volle teugen genoten van de artiesten op het drijvende ponton in de Goereese Haven. Het Havenconcert was een schitterende afsluiter van het Havenconcert Weekend 2022. De organisatie is meer dan tevreden en kan terugkijken op een schitterende editie. Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Op vrijdagmorgen 1 juli werd het Havenconcert Weekend afgetrapt met het Havenconcert Junior. Ruim 300 kinderen van diverse basisscholen op het eiland woonden de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’ bij. Ton Meijer nam, vergezeld door sopraan Marijje van Stralen, violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel, de kinderen mee door het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. De muziek was hoge kwaliteit, maar dat kan ook niet anders met een ensemble dat bestaat uit professionele muzikanten, die hun sporen bij internationale gezelschappen ruimschoots verdiend hebben.

Open Podium
Nieuw was het Havenconcert Open Podium dat vrijdagmiddag begon om 17.00 uur. Goeree-Overflakkee heeft veel muzikaal talent, dat nu de kans werd geboden om op te treden op een fantastisch podium. Iedereen - geen genre uitgezonderd – was uitgenodigd zich op te geven. De aanmeldingen waren overweldigend, zodat er een zeer gevarieerd programma was: van klassiek tot pop/rock en van Alpen- tot dweilmuziek. Maar liefst dertien acts waren er op het ponton te zien. Alle acts waren de moeite waard. Vooral de variatie leek het publiek aan te spreken. Iedereen had zo zijn eigen favorieten. Voor elk genre waren er fans aanwezig. Bestuurslid van de Stichting Havenconcert en spreekstalmeester Mike van Noordennen leidde het publiek door de avond heen, daarbij bijgestaan door DJ Jorg Moerkerk, die muziek draaide tijdens de opbouwtijd van de verschillende acts. De avond vloog om. Het was zo elf uur. Het experiment, dat het Open Podium was, is volgens de organisatie meer dan geslaagd. Het was gezellig druk rond de haven.

Havenconcert
Het Havenconcert op zaterdagavond had een prachtig affiche. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Hans van Heemst op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Alex Thyssen. Het fanfareorkest, dat een strak optreden weggaf, speelde vrolijke melodieën en sloten af met het aanstekelijke Des Lacs du Connemara, waarbij enthousiast door het publiek werd meegeklapt. De toon van de avond was met dit vlekkeloze optreden direct gezet. Wereldster harpiste Lavinia Meijer betrad als tweede artiest van de avond het ponton. Velen waren speciaal naar het concert gekomen om haar live te kunnen zien spelen. Artiesten van haar kaliber zijn doorgaans niet te vinden op kleinschalige evenementen in de regio en velen leken dat te beseffen. Het publiek rond de haven luisterde muisstil naar haar optreden. De staande ovatie na afloop zei genoeg.

Dansen
Na een kort changement betrad Gerard Alderliefste & Friends het podium. Alderliefste blaast al jaren Frans hitrepertoire nieuw leven in. Hij speelde bekende Franse hits. Hoewel niet iedereen tekstvast was in het frans, zong iedereen mee waar ie kon, neuriede of danste. Waar nog geen artiest in al deze edities van het Havenconcert het gelukt is een publiek zó voor zich in te nemen, deed Gerard Alderliefste dat moeiteloos met zijn ‘amies’. Met Non non rien ná changé in de toegift klonk het allerlaatste nummer van het Havenconcert 2022.

Reacties
Rien Slagter, voorzitter van het bestuur van de Stichting Havenconcert Goedereede was zeer verheugd na afloop. “Alles viel op zijn plek. De fantastische artiesten, de grote opkomst, het enthousiasme van het publiek en het mooie weer. Het was een schitterend gezicht; al die mensen klappend en dansend rond de haven. We hebben zoveel mooie reacties gekregen. We zullen wel flink aan de bak moeten om volgend jaar wederom zo’n mooie avond te presenteren, maar de ambitie is er. Het is bovendien nog even spannend hoe het gaat met de financiën, want de subsidie, die de gemeente Goeree-Overflakkee ons heeft verstrekt, loopt dit jaar af en subsidie is nu eenmaal essentieel voor het voortbestaan van dit evenement.”

Dank
De Stichting Havenconcert Goedereede is veel dank verschuldigd aan hoofdsponsor De Vogel Assurantiën|Fitr en de andere sponsoren: Paul van Hessenfonds, Stichting 't Blaeuwe Huus, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, De Wit Assurantiën, DS People, Goemaat Glas, Xsarus E-Development & Consulting, Bloemfontein, Eetcafé 't `Sas, FrameWave, Gemeente Goeree-Overflakkee, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Klepperstee/Ridderstee, Nouce, Restaurant Gouden Leeuw, Stadscafé Goeree, Tanis & Akershoek Makelaardij, Tandartsenpraktijk Ten Voorde, Van Dis Assurantiën, Van Kooten architectuur, Weeda van den Berg Fysiopraktijken, Mierop Partyservice en hoimetkim.nl. Ook gaat veel dank uit naar alle donateurs en mensen, die giften hebben gedaan omdat ze het Havenconcert een warm hart toedragen.

Wie ook donateur wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met iDEAL een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.