Oude-Tonge - Fanfareorkest Vooruit uit Oude-Tonge heeft haar muzikale jaar afgesloten met een tweetal "geslaagde optredens", zoals zij zelf zeggen. "Op een heerlijk zomerse donderdagavond werd op de Kaai in Oude-Tonge een voor iedereen toegankelijk openluchtconcert ten gehore gebracht...." Lees meer >>

Vervolg

Het opleidingsorkest, onder leiding van Machiel de Kruijf, beet het spits af. Zonnebrillen en hoedjes waren voorhanden, de zon scheen nog volop. Ter verkoeling werd o.a. een medley van de Disney-kraker Frozen gespeeld. Verrassingsacts waren “Trumpets”, waarbij alle muzikanten een plastic trompet ter hand namen, en de “Cupsong”, waarbij druk met een beker werd 'gecupt'.

Toen iedereen warm was werd het stokje overgedragen aan dirigent Gert van der Weide. Het toegestroomde publiek kon nu genieten van de nieuwste lichting muzikanten: de blokfluitleerlingen o.l.v. Tonny Smeets speelden 2 nummers met het voltallige orkest mee. Een ervaring! Voor de meesten het eerste openbare optreden.

Het fanfareorkest liet vervolgens een gevarieerd programma horen met luchtige muziek. Oudere herkenbare stukken, muziek bekend van films, nieuwe hedendaagse songs, de klanken klonken heerlijk in de zwoele avondschemer.

Op zaterdag nam het opleidingsorkest deel aan het jeugdorkestenfestival van Himalaya Music i.s.m. fanfareorkest De Hoop in Stellendam.
Na de generale repetitie op de Kaai van donderdagavond waren ze goed voorbereid op de presentatie in de warme zaal. Ook hier vielen de gekozen muziekstukken in de smaak. De jury deed zelfs enthousiast mee met de “Trumpets” en de bodypercussie bij de “Cupsong”.

Dit leverde lovende woorden op in de juryrapporten en de eerste prijs voor de creatieve invulling van het thema van het festival: “trompet”.

Draagt u Fanfareorkest Vooruit een warm hart toe? Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van geplande activiteiten of meldt u aan als donateur. www.fanfareorkestvooruit.nl