Middelharnis - Veel harp- en vioolleerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee laten op vrijdagavond 20 mei horen wat ze in huis hebben tijdens een voorspeelavond in Het Diekhuus te Middelharnis. Als grande finale zijn alle harpen en violen samen te horen in ‘May the road rise to meet you’, een arrangement van harpdocente Ghislaine Voorrecht. "Wie dit allemaal wil meemaken is welkom, toegang gratis." Lees meer >>

Voor Emma Korpershoek, Nina van Kolck, Karlijn Velgersdijk, Esther de Jong, Marjet Weesie en Lauren Barth is de voorspeelavond hun eerste vioolconcert. De leerlingen spelen stukken als een menuet van Bach, Hansje Klein, Twinkle Twinkle en Tante Roosje.

Meyke van Nimwegen laat een duo van de Oostenrijks-Franse componist I. Pleyel horen en Arwen Broxks heeft gekozen voor een duo voor twee altviolen van C. Stamitz, de componist die concerten verzorgde aan het hof van Willem van Oranje. Margriet Baelde speelt het prachtige duo in G van W.A. Mozart voor viool en altviool.

Het harpensemble begint met een Middeleeuwse mars geschreven door de laatste Ierse koning Brian Boru, een enorme vechtersbaas die met zijn leger op pad ging om tegen de Vikingen te vechten. Het ensemble speelt nog een andere Ierse traditional: The Rakes of Mallow. Daarnaast kan het publiek genieten van prachtige klassieke werken als ‘De winter’ van Vivaldi en de bekende ‘Canon’ van Pachelbel.

Paul Nagtegaal speelt zijn eerste solo: de Amerikaanse traditional ‘O when the saints’. Ook Steyn Visser debuteert met een solo. Andere harpleerlingen zijn eveneens solo te horen: Jaïra Posthuma, die ‘Be Our Guest’ uit de film ‘The beauty and the beast’ speelt, Jannieke van der Boom en Rianne Kievit.

Wie dit én de schitterende finale ‘May the road rise to meet you’, allemaal wil meemaken, is op vrijdag 20 mei welkom in Het Diekhuus. De aanvang is 19:00 uur en de toegang is gratis.