25 april 2022, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft een vaste tweewekelijks programmering met nieuwe programma’s. Kijk bijvoorbeeld de uitzending 'Oefenloop Ruparun Team 159', of deel 2 van de streekdocumentaire over Fort Prins Frederik, of zie ''t Eiland Actueel'. De andere nieuwe items voor week 15 en 16 leest u hieronder. Lees meer >>

Agenda RTV Slogo:

’t Eiland Actueel – Oefenloop Roparun Team 159: Om goed voorbereid aan de start van de Roparun te komen, organiseerde Team 159 op zaterdag 23 april voor de tweede keer een oefenrun op Goeree-Overflakkee. Op die zaterdag stond namelijk een oefenrun van ongeveer 112 kilometer over het eiland, op het programma. ’s Morgens vertrok Team 159 bij Tieleman Keukens in Middelharnis, om eerst naar Ooltgensplaat te lopen en dan om ongeveer 12:30 uur bij Dorpstienden in Ouddorp aan te komen. RTV SLOGO was er bij.

Streek documentaire – Fort Prins Frederik – Deel 2: Rijksmonument Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat is één van de belangrijkste historische boegbeelden van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. De gemeente Goeree-Overflakkee kreeg in 2018 het fort in handen en geeft dit belangrijke stuk historie weer de aandacht en liefde die het verdient. Het verhaal van het fort verdient het om verteld én beleefd te worden, zonder de rijkdom van het groen, de rust én de recreatieve waarde uit het oog te verliezen. Tijd voor een nieuwe bladzijde in het omvangrijke verhaal!

‘t Eiland Actueel - Artificiele intelligentie in de zorg ? – deel 2: Hoe slim is AI? En op welke manier zal het de zorg in Nederland over 10-15 jaar verbeteren? Bent u benieuwd of robots de mens daadwerkelijk gaan vervangen en wat dat betekent voor banen in de zorg, wellicht wel uw baan? In deze eerste aflevering van de driedelige docuserie wordt er gesproken over wat AI nu eigenlijk is en wat het verschil is tussen menselijke kennis en kunstmatige intelligentie. Ook vertellen experts hoe AI nu al wordt toegepast in de zorg en op welke manier het grote vraagstukken in de zorg kan oplossen.

In de Regio – Klok St. Catharijnekerk, Brielle: Het Brielse Klokkenluidersgilde laat speciaal een 6e luidklok gieten in dit speciale herdekingsjaar 450 jaar vrijheid. De oudste klok, de “Katrin” werd in 1482 onder aan de toren gegoten. Dit kleinere zusje van Katrin werd ook onder aan de toren gegoten op 1 april 2022

’t Eiland Actueel – Tulpenvelden Goeree-Overflakkee: Wie bloembollen zegt, denkt meteen aan Hillegom en Lisse. Maar op Goeree-Overflakkee liggen de bollenvelden in het gebied tussen Stellendam en Middelharnis er minstens zo mooi bij. Dankzij het prachtige weer van de laatste weken staan er ruim 700 hectare bloemen op Goeree-Overflakkee volop in bloei, een oppervlakte waar de Keukenhof ruim twintig keer in past.

Streekhistorie – Dirksland & Herkingen in de jaren 1966 – deel 1: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in de dorpen Dirksland en Herkingen.

Blik op Goeree Overflakkee – deel 92: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo