Mei 2022, Middelharnis - Zowel beginnende als gevorderde leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zijn op vrijdagavond 13 mei aanstaande te horen tijdens een piano-uitvoering in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Het veelkleurige concert begint om 19:30 uur. "Zet 'm in je agenda en kom meegenieten!" Lees meer >>

Vervolg

Wie van mooie pianomuziek houdt, kan volop genieten van wat de leerlingen van Piet Westhoeve en Eline de Gast op het podium brengen. Ze spelen op twee van de drie nieuwe piano’s die het Muziekgebouw recent heeft aangeschaft.

Een greep uit het programma: Thirza van den Hil maakt haar concertdebuut met stukjes uit de pianomethode, Louran Steenbeek speelt ‘Waterfall’ van The Piano Guys en Jaeden Yan brengt ‘Faded’ ten gehore.

Laura Paasse speelt het virtuoze muziekstuk ‘Breathe’ van de hedendaagse Amerikaanse componist Greg Maroney, Marith Braber het bekende ‘Comptine d’un autre été l’après-midi’ van de Franse componist Yann Tiersen en Thomas van Ledden het stuk ‘La Valse d’Amélie’ van dezelfde componist. Thijs Bakelaar laat het muziekstuk ‘Dietro Casa’ van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi horen en Levi Boot speelt het sprankelende ‘River Flows in You’ van de Zuid-Koreaanse componist Yiruma. Ook brengen verschillende leerlingen stukken uit de pianomethode van Alfred ten gehore.

"Al met al: veel heerlijke ingrediënten voor een muzikaal avondje uit!"