Middelharnis – Op zaterdag 23 oktober 2021 vult de Catharijnekerk in Brielle zich met barokmuziek ten gehore gebracht door het Vocaal ensemble Magnificat, onder leiding van Mirjam van den Hoek. Na 2 stille jaren kijkt het koor er naar uit om weer van zich te laten horen. Op 6 november wordt het concert herhaald in de Hervormde kerk te Dirksland. Lees hieronder meer.

Vervolg

Het koor heeft tijdens de lock down niet stil gezeten, maar stem oefeningen en theorieles via internet gevolgd. Voor de zomer werd er in de open lucht gezongen en sinds de zomervakantie wordt er weer op de vertrouwde locatie gestudeerd. Zodoende komt het koor nog beter beslagen ten ijs!

Het repertoire bestaat uit stukken van Johann Hermann Schein, aangevuld met werk van verschillende telgen uit de familie Bach en een stuk van Heinrich Schütz. Ook zullen er orgelsoli te horen zijn die worden uitgevoerd door Sander van den Houten.

De aanvang van het concert is 16:00 uur en er wordt een toegang van €15 gevraagd. Op 6 november om 20:00 uur wordt het concert herhaald in de Hervormde kerk te Dirksland. In Dirksland wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.