Goedereede - Het publiek van het Havenconcert beleefde een mooie avond, afgelopen zaterdag 11 september. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede werd door verschillende artiesten een zeer gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht, voor elk wat wils. "De Stichting Havenconcert Goedereede kijkt terug op een mooi Havenconcert Weekend, dat mede mogelijk werd gemaakt subsidies, giften en de hoofdsponsors..." Lees hieronder het hele verslag.

Het Havenconcert staat al meer dan tien jaar bekend om de ongedwongen sfeer. Dat ook dit jaar de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar moesten staan, deed daar niets aan af. Het bleek geen belemmering voor het publiek om het concert te bezoeken. Het enthousiasme was er ook zeker niet minder om. Velen waren blij weer aanwezig te kunnen zijn bij een muziekevenement op Goeree-Overflakkee en genoten met volle teugen van de artiesten op het drijvende ponton in de Goereese Haven.

Op vrijdagmiddag, 10 september, was het ponton ook al in gebruik. Ruim 600 kinderen van diverse basisscholen op het eiland woonden de interactieve voorstelling ‘Be Bach’ bij. Ton Meijer nam, vergezeld door sopraan Marije van Stralen, violiste Marieke de Bruijn, cellist Fred Edelen en op klavecimbel Christina Edelen, de kinderen mee in de wereld van Johann Sebastian Bach. Het enthousiasme van de kinderen, hun leerkrachten en de begeleiders was overweldigend. Dit evenement werd opgevolgd door de Havenconcert Muziekdag op zaterdag, waar kinderen, bij diverse muziekverenigingen op het eiland, zelf een proefles konden doen of meer informatie kregen over het zelf bespelen van instrumenten.

Het Havenconcert op zaterdagavond had een prachtig affiche. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Hans van Heemst op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Alex Thyssen. Het fanfareorkest, dat een strak optreden weggaf, speelde vrolijke melodieën onder andere Love Boat en een Abba Medley. Ook Tango Trio Tangata - met Jacqueline Edeling (bandonéon), Margreet Markerink (piano) en op de contrabas Boris Franz - maakte veel indruk. Het trio speelde eigen composities, maar bracht ook muziek van componist Astor Piazzolla, die dit jaar 100 jaar geleden werd geboren. Top trompettist Erik Vloeimans speelde ook met een paar nummers mee en grapte dat hij er nu over dacht om tangotrompettist te worden.
Na het changement speelde de Sir Olivers Bigband uit Den Bommel Band o.l.v. Machiel de Kruijf met het enorme enthousiasme en de energie, waar ze om bekend staan. Er werden ook nummers ván en mét trompettist Eric Vloeimans ten gehore gebracht. Met de klanken van Sweet Caroline, de toegift van de band, waarop werd meegezwaaid en gedanst aan de kade, werd het Havenconcert 2021 beëindigd. De volgende editie van het Havenconcert Weekend zal al eerder in het seizoen gaan plaatsvinden, in juli.

De Stichting Havenconcert Goedereede kijkt terug op een mooi Havenconcert Weekend, dat mede mogelijk werd gemaakt subsidies, giften en de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Axxi Auto, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Bezuijen Bemiddeling, Bloemfontein, De Wit Assurantiën, DS People, Eetcafé ’t Sas, FrameWave, Gemeente Goeree-Overflakkee, Goemaat Glas, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Jaro, Hotel Restaurant De Gouden Leeuw, Nouce, Paul van Hessenfonds, Stadscafé Goeree, Stichting 't Blaeuwe Huus, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, Tanis & Akershoek Makelaardij, Van Dis Assurantiën, Van Kooten Architectuur, Van Wijk Installatiebedrijf.

Wie ook vriend wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met iDEAL een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.