Achthuizen - Zaterdag 11 september 2021 is er weer Open Monumentendag op Goeree-Overflakkee. De R.K. Parochiekerk Onze Lieve Vrouw Hemelvaart te Achthuizen is geopend van 10:00 uur tot 15:30 uur. Organisatoren Jeanne Buijs, Corinda Jacobs en Anne Marie Huizer vertellen: "Dit jaar staat in Achthuizen muziek centraal. Hier hebben we verschillende koren gehad in de kerk. Behalve het Caeciliakoor wat al bestaat sinds 1922 is er ook een dameskoor geweest. Een jongerenkoor en een kinderkoor. We hebben leuke verhalen van hen die daarop gezeten hebben en ook nog veel foto’s uit die tijd...." Lees hieronder meer.


Organisatoren: "We hebben leuke verhalen van hen die daarop gezeten hebben en ook nog veel foto’s uit die tijd. Evenals oude liederen boeken en boekjes. Kom eens raden wie er op het jongerenkoor zat! Er zal muziek gespeeld worden, uiteraard op het mooie kerkorgel van de Gebroeders Vermeulen uit Weert, wat fraai klinkt in deze kerk. Maar er klinkt ook muziek op harp en fluiten. Verder draaien we een CD met pas opgenomen 'Marialiederen' van vroeger en nu. Om 14:00 uur zal het huidige Caecillia koor van zich laten horen, met een optreden.

Er wordt koffie geschonken die te koop is, hiermee worden de onkosten gedekt. U bent allen van harte welkom om een kijkje te komen nemen!"