2 februari 2021, Oude-Tonge - "Voor haar 88e verjaardag kreeg Jo Sala-Pollemans uit Oude-Tonge een bijzonder cadeau: haar eigen biografie." Biografie 'Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen', van Femke en Joke is genomineerd voor twee awards. Het boek staat op de longlist van The Indie Awards, een prijsuitreiking voor boeken uitgegeven in eigen beheer. 'Jo' staat tussen boeken van Nanda Roep en Marianne Swinkels. Er kan vanaf 1 februari gestemd worden. Lees hieronder meer.

Voor haar 88e verjaardag kreeg Jo Sala-Pollemans uit Oude-Tonge een bijzonder cadeau: haar eigen biografie. Deze historische biografie volgt haar verhaal waar ze als jong meisje haar weg moest vinden tijdens historische momenten zoals de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp.

In augustus 2020 werd het boek aan Jo en haar familie gepresenteerd door de twee schrijvers. In de eerste maand verkochten zij al meer dan 125 boeken.

"Inspirerend, educatief en leest makkelijk weg. Vijf sterren voor deze biografie"

The Indie Awards

Nikki Pommer, auteur van De wijze lessen van een twintiger (genomineerd voor haar boek ‘Indie’) The Indie Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het harde werk van indie-auteurs (auteurs die niet zijn aangesloten bij een uitgeverij) te belonen en hen in het zonnetje te zetten. De awards bestaan uit juryprijzen en publieksprijzen. The Indie Awards 2020 wordt georganiseerd door Sanne Hillemans (Sunny Hill Books uitgeverij).

Stemmen

Stemmen voor de publieksprijzen waar ‘Jo’ voor genomineerd is, gebeurt in de maand februari. ‘Jo’ maakt kans op ‘mooiste cover van 2020’ en ‘beste non-fictie van 2020'. De hele maand februari kan er gestemd worden. Na februari wordt de shortlist bekend gemaakt, met voor elke award een top drie. In april wordt bekend gemaakt wie de winnaar is geworden! Biografie ‘Jo’ is als paperback en als e-book verkrijgbaar via de website www.femkemeijboom.nl.