Sommelsdijk - Het is bijna weer zover. De leukste tijd van het jaar! Ondanks corona heeft Sinterklaas een manier gevonden om vanuit Spanje veilig naar Nederland te komen. "De Kruukplaetjespieten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee hebben een veilige manier gevonden om de kinderen van Goeree-Overflakkee te vermaken en dan OOK nog een cadeautje te geven. Maar kinderen krijgen het cadeau niet zo maar. Ze moeten er wel wat voor doen! Vanaf zaterdag 14 november is in het Sinterklaashuis de Sinterklaasspeurtocht te koop." Doe ook mee met de fotowedstrijd, lees hieronder meer.

Logeeradres Sinterklaas

Natuurlijk moet de Sint weer ergens kunnen logeren. Ook dit jaar slaapt Sinterklaas in de bedstede van het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Hij roept de kinderen op mee te doen met de veilige Sinterklaaspuzzeltocht.

Speurtocht

De Kruukplaetjespieten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee hebben een veilige manier gevonden om de kinderen van Goeree-Overflakkee te vermaken en dan OOK nog een cadeautje te geven. Maar kinderen krijgen het cadeau niet zo maar. Ze moeten er wel wat voor doen!

Vanaf zaterdag 14 november is in het Sinterklaashuis de Sinterklaasspeurtocht te koop. Deze speurtocht is voor kinderen en duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur en gaat door oud-Sommelsdijk. De puzzeltocht kan in de komende drie weken worden gelopen.

Wat is de prijs?

De puzzeltocht kost slechts € 2,50 per deelnemer en is verkrijgbaar in het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Kinderen krijgen een gave pompom-pen mee met Sinterklaas of Piet erop. Deze pen, met zacht bolletje, maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven! De antwoorden moeten vervolgens ingeleverd worden bij het Sinterklaashuis. Dit kan tot en met 5 december. Bij het inleveren krijgen de deelnemers als prijs ook nog een lekker cadeau!

Speciale dagen

Drie weken lang kan de puzzeltocht worden gelopen, maar alleen op woensdagen 18 en 25 november worden er ’s middags Sinterklaasliedjes gespeeld op een klein draaiorgeltje van de Razenberg stichting.

Nieuwsgierig naar de slaapkamer van de Sint? Kijk stiekem door de ramen! En als hij niet op de daken aan het werk is, ligt hij te slapen in de bedstede.

Fotowedstrijd

De speurtocht kan als “veilig” worden beschouwd. Sint en de Pieten zijn niet op straat aanwezig om groepsvorming te voorkomen. Daarom doet het Streekmuseum NU de oproep om de kinderen in te schakelen als hulp-Piet!!! Stuur jouw leukste foto op naar info@streekmuseum.nl en uit de leukste inzendingen verdelen wij een mooi cadeau!

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door en in afstemming met de gemeente Goeree-Overflakkee.