Sommelsdijk - Reizen in 2020 lastig? Het Streekmuseum in Sommelsdijk en anderen nemen jou vanaf zaterdag 10 oktober graag mee op reis met puzzeltochten naar Oost en West Goeree-Overflakkee. Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het landelijk thema is dit keer Oost-West. Daarom is er een Oost- en een Westroute: "Omdat je soms in het oosten, soms in het westen wilt zijn". Voor onderweg zijn er (alleen) op 10 oktober Oost-West lekkernijen verkrijgbaar bij het Streekmuseum. Lees hieronder verder.

De Oost- of de Westroute?
Je hoeft niet te kiezen: je krijgt beide puzzeltochtboekjes voor slechts €5,00. Onderweg beantwoord je vragen over de omgeving: vol wetenswaardigheden, humor en geschiedenis over ons mooie eiland. De puzzeltocht is geschreven met als startpunt het Streekmuseum in Sommelsdijk, de grens van beide routes. Maar je kunt eigenlijk vanaf elke plaats op het eiland starten.

Waar en wanneer verkrijgbaar?
Vanaf 10 oktober zijn de boekjes te koop bij het Streekmuseum, de bibliotheken op het eiland, het VVV en Museum Ouddorp. Tezamen met de Motte organiseren zij dit evenement dat in coronatijd gelukkig wél kan doorgaan.

De puzzeltocht gaat niet op basis van de snelste tijd. Je kunt ook op een andere dag de tocht rijden. Deelnemers maken kans op een mooi eilandpakket van het Streekmuseum.

Zin in wat lekkers tijdens de tocht?
Er zijn pauzeplekken tijdens de ritten. Een mooi moment voor een Oost-West lekkernij. Koop daarom zaterdag 10 oktober Oost-West lekkernijen bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Er is koek en gebak uit 8 verschillende landen verkrijgbaar. Dit allemaal vers gebakken. Denk aan zoete custardtaartjes met vanille uit Portugal of Albanees zoet, nat gebak met karamelroomsmaak. Ook zijn de "vrouwenvingers" uit Cyprus een aanrader: in honing gedrenkte amandelstengels met rozenwater.

De verkoop start vanaf 10:00 uur en al het lekkers is gemakkelijk mee te nemen. De opbrengst is voor het Streekmuseum.