Goeree-Overflakkee - "De wereld zucht nog steeds onder het Coronavirus. Onze vrijheid is nog steeds beperkt door de maatregelen doe genomen worden ivm met het virus Covid-19. We moeten nog steeds zoveel mogelijk thuisblijven om onszelf en anderen te beschermen en een mondkapje dragen in het openbaar vervoer en 1,5 m afstand houden. We hebben door deze maatregelen tweemaal bezoekers moeten teleurstellen maar Poëzie als Zeewind op 3 oktober gaat door!" Lees hieronder meer.

Vervolg

Magda Haan, De Reizende Dichters: "Poëzie als Zeewind op 3 oktober gaat door. Wel met maatregelen door het R.I.V.M opgelegd. Er mogen maar 28 bezoekers in de foyer van Het Diekhuus in Middelharnis en men moet zich van te voren aan te melden (via de mail haan135@kpnmail.nl)."

O-O-GO (52)

"Op 3 oktober komt ook o-o-go 52 uit. Het voorwoord is geschreven door Cora de Boed en het covergedicht ditmaal door Greta Lugtmeier. In dit nummer staan gedichten en verhalen zoals gewoonlijk met dit verschil dat ze allemaal in een ander lettertype zijn afgedrukt. Speels of niet? De een zal het hartstikke leuk vinden en voor een ander hoeft dat niet zo nodig... smaken verschillen, nietwaar?"

Wat knipsels uit sommige gedichten:

Dat wat niet van mij is
ben ik niet kwijt het
blijft van ons samen

varens, lupinen bedekken het pad
een feest voor het oog en
kijk opzij in de tuin, daar staan ze echt

poes heeft haar plekje in de zon
zomaar op mijn klein balkon
samen genieten van het moment
de luxe die we ervaren is ongekend

heerlijk is het weer
blaffende honden bijten
niet als ze meelopen maar
meelopers zijn het niet.

"o-o-go is een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daartussen ligt). Het blad is te koop in de boekwinkels Dekker / Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk.
o-o-go verschijnt 4 keer per jaar en kost € 4,50 per nummer. Een jaarabonnement € 14,50; een buitenlandabonnement € 20,50. Zie website: oogo.cultuurpleingo.nl