Met Pasen bakken we Kruukplaetjes op Goeree-Overflakkee
Gepubliceerd: Donderdag 09 april 2020 om 09:16 | Laatst geupdate: Donderdag 09 april 2020 om 09:18
Lekker, simpel en typisch Flakkees! Deze gebakken koekjes zet je in een handomdraai op tafel. Wat heb je nodig: *250 gram bloem, *Snufje zout, *Snufje kaneelpoeder, *125 gram witte basterdsuiker, *125 gram zachte roomboter, *38 ml melk. Hoe maak je ze? Meng de bloem, de suiker en de kaneel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een deeg. Maak een rol met een doorsnede van ongeveer 5 cm. Snijd dikke plakken van 1 cm dik. Bak de kruukplaetjes op een laag vuur in een droge koekenpan gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Smullen maar!