Sommelsdijk - Op 1 februari 2020 start het Zuidwester Mannenkoor een nieuw project in Sommelsdijk! De muziek en concerten staan geheel in het teken van 75-jaar bevrijding dat groots gevierd wordt. Samen met de andere projectkoren van Martin Mans maakt het Zuidwester Mannenkoor deel uit van het Internationaal Bevrijdingsmannenkoor. Hiervoor komen de 100 Canadese zangers van Male Choir ‘Libertas’ over naar Nederland. Lees hieronder meer.

Libertas wordt eveneens gedirigeerd door Martin Mans. Het project in Sommelsdijk bestaat uit drie repetities. Bij drie van de acht concerten uit de bevrijdingsserie is het Zuidwester Mannenkoor in zijn geheel vertegenwoordigd. Deelname aan de overige vijf concerten of zangdiensten is voor de zangers optioneel.

Repetitiedata
- Zaterdag 1 februari 2020
- Zaterdag 22 februari 2020
- Zaterdag 4 april 2020

Repetitielocatie
Exoduskerk, Dorpsweg 97a, Sommelsdijk.
Aanvang 10.00 – 13.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.

Concertdata Zuidwestermannenkoor in samenwerking met ‘Libertas’
- Vrijdag 1 mei, 20.00 uur Nieuwe Kerk Middelburg
- Zaterdag 2 mei 20.00 uur Laurenskerk Rotterdam (medewerking diverse koren)
- Maandag 4 mei 19.30 uur Breepleinkerk Rotterdam

Optioneel voor zangers:
- Zondag 3 mei 10.00 uur Welkomkerk Zuidland, kerkdienst met zang
- Dinsdag 5 mei 11.00 uur Janskerk Mijdrecht
- Vrijdag 8 mei 20.00 uur Jacobijnerkerk Leeuwarden
- Zaterdag 9 mei 20.00 uur Martinikerk Groningen
- Zondag 10 mei 19.00 uur Immanuelkerk Maassluis, kerkdienst met zang

De prijs voor deelname bedraagt € 60,= waarbij het muziekboek, de repetities en deelname concerten is inbegrepen. Inschrijven is mogelijk via de website: www.martinmans.nl, of per e-mail naar secretariaat@martinmans.nl onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats, tel. no., e- mailadres en stemsoort.

Overige informatie
Het Zuidwester Mannenkoor heeft zich ontwikkeld tot een koor met een vaste kern van zangers uit de Zuidwesthoek van Nederland. Van Rotterdam tot Terneuzen, van Vlissingen tot Hoek van Holland (en alle windstreken): alle zangers met en zonder zangervaring zijn van harte welkom. "Het is mogelijk de eerste repetitie vrijblijvend bij te wonen. Ook is het mogelijk om bij de tweede repetitie nog aan te haken en in te schrijven. Martin boogt op een jarenlange ervaring als mannenkoordirigent en weet als geen ander de klank te vormen tot één geheel en laat er daarbij enkele solisten uitspringen."