Sommelsdijk- In menig dorp op het eiland wapperen dorpsvlaggen, maar nog niet in Oude-Tonge. Daar komt vanaf zaterdag 12 oktober 2019 tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis verandering in. Vanaf zaterdagmiddag is ook de vlag van Oude-Tonge verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer over deze bijzondere vlag.

Vlag Oude-Tonge

Het wapen van het dorp Oude-Tonge werd op 24 juli 1816 bij besluit van de Hoge Raad van Adel aan de toenmalige gemeente Oude-Tonge bevestigd. Het wapen werd gevoerd tot 1966 toen de gemeente opging in de gemeente Oostflakkee. Het wapen van Oude-Tonge siert tot op de dag van vandaag het voormalige gemeentehuis aan de Kaai. De dorpsvlag is te koop vanaf 25 euro en verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Tot 1 november dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur. Vanaf 1 november alleen op de woensdagen. "Met de aankoop van een dorpsvlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen en kan het de feestvreugde verhogen tijdens evenementen of bijzondere gelegenheden."