Sommelsdijk - Dit jaar wordt voor de tweede keer een bijzonder Kunstverkoop-evenement gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019 in de Exoduskerk aan de Dorpsweg in Sommelsdijk. In de grote ontmoetingstruimte van deze kerk zal een selectie van kunstvoorwerpen te koop aangeboden worden van goede kwaliteit. Lees hieronder meer.

Vervolg

Schilderijen, keramiek, glaswerk, porselein, grafiek, zilver, oud speelgoed, antiquariaat, curiosa en design. De objecten worden geschonken door leden en vrienden van de Exoduskerk.

"Een groepje "kunstkenners" is volop bezig de kavels te onderzoeken. De objecten worden beoordeeld op hun herkomst, echtheid en conditie en er wordt een waardebepaling gedaan. Vervolgens zullen de voorwerpen voor een schappelijke prijs te koop aangeboden worden. De commisie, die deze verkoopdagen organiseert, vertelt, dat er enkele heel bijzondere voorwerpen zijn geschonken. Zij wil daar over enkele weken uitgebreid mee in de publiciteit komen. Eerst wil zij echter verzekerd zijn van de echtheid van de aangeboden kavels. Een aantal objecten zal volgens het veilingsysteem van online veilinghuizen aangeboden worden.(zoals b.v. catawiki). Dit houdt in, dat u tijdens uw bezoek gedurende deze twee verkoopdagen op een kavel een hoger bod kunt uitbrengen dan het op dat moment genoteerde hoogste bod. Op zaterdagmiddag (op een vastgestelde tijd) loopt vervolgens het tijdslot af. De hoogste bieder wordt dan de eigenaar. De veiling geldt dus slechts voor enkele objecten die daarvoor geselecteerd zijn. Ook zal er deze dagen een eenvoudige catering zijn. U kunt genietend van uw koffie, al "googlelend" onderzoeken hoe waardevol uw aankoop wel is. Het beloven twee leuke dagen te worden, waarbij u kunt genieten van de aangeboden kunstvoorwerpen. Wellicht bent u getuige van spannende momenten tijdens het aflopen van de diverse veilingen."

De openingstijden van dit evenement zijn:

  • Vrijdag 10 mei van 11:00 tot 21:00 uur
  • Zaterdag 11 mei van 10:00 tot 16:00 uur