Ouddorp - Vorig jaar december vond in de Hervormde Kerk van Dirksland het unieke concert ‘Met Hart & Ziel’ plaats, waarvan de opbrengst bestemd was voor het mogelijk maken van speciale projecten binnen de woongroepen van CuraMare. De avond werd geïnitieerd door dhr. Roel Mostert van Mostert Beheer BV in Stellendam. Op woensdag 12 december 2018 vond de overhandiging plaats in het restaurant van De Vliedberg, door dhr. Roel Mostert, aan CuraMare. Extra bijzonder aan dit moment was dat fluitist Thijs van Leer ook aanwezig was en een aantal nummers ten gehore bracht. Lees hieronder meer.

Uniek concert ‘Met Hart & Ziel’

Tijdens het concert ‘Met Hart & Ziel’ trad de bekende fluitist Thijs van Leer op, samen met lokaal muziektalent. De opbrengst van het concert is deels naar het opleiden van vrijwilligers voor project ‘De natuurkoffer’* gegaan en deels naar het adoptieprogramma**: maar liefst 5 interactieve dieren zijn aangeschaft en staan klaar om geplaatst te worden. Zoals gebruikelijk bij het adoptieprogramma geeft de schenker de dieren zelf een naam. Dhr. Roel Mostert heeft ‘unieke namen met een verhaal’ bedacht voor de vijf dieren.

*De Natuurkoffer
De natuurkoffer is een grote oude koffer met allerlei materialen zoals verschillende buitenluchtgeuren in potjes, foto’s van de natuur, veren van vogels en bloemen. De inhoud van de koffer wordt aangepast aan de seizoenen. Het IVN, Instituut Voor Natuureducatie, heeft de natuurkoffer bedacht en maakt het hiermee mogelijk de natuur in huis te halen, als men zelf niet meer in staat is de natuur in te gaan en te beleven.

**Adoptieprogramma / interactieve dieren

Interactieve dieren zijn robotdieren. Ze 'gedragen' zich als een echt dier, ze reageren op geluid en aanraking, maken zelf geluid en hebben zelfs een hartslag. Op een aantal van onze woongroepen zien we de positieve effecten van interactieve dieren bij onze bewoners. Het dier geeft ze rust, biedt aanspraak en is een fysieke en geestelijke stimulans. Zonder de nadelen van een echt dier. Om nog meer bewoners de kans te geven om te genieten van een interactief dier, is het mogelijk een schenking te doen. Kijk voor meer informatie op www.curamare.nl/adoptieprogramma.