Regio - Op zaterdag 10 november 2018 staat een prachtig koorconcert gepland van het Hollands Jongerenkoor 9 in de Hervormde Kerk te Tholen. Het koor wordt begeleid door het Hollands Jongeren orkest. Beiden staan onder leiding van Peter Wildeman. Het Hollands Jongerenkoor is een koor met 300 leden uit heel Nederland. Tijdens het concert in Tholen, zal met name de zuidelijke groep optreden met 150 leden. Lees hieronder meer.

Speciaal voor het HJK is speciaal nieuwe muziek gecomponeerd door Mark Brandwijk en Peter Wildeman. Deze muziek wordt tijdens het concert ten gehore gebracht. Ook zingt het lied een prachtig nummer van Vivaldi. Het koor geeft jaarlijks 8 concerten, met als hoogtepunt het Eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam (27 december), die inmiddels alweer bijna is uitverkocht. Voor 2019 staat het Hollands Jongerenkoor 10 gepland. Een jubileumjaar.

Opgeven voor deze editie kan tot 15 januari 2019 via de website www.hollandsongerenkoor.nl. Leeftijd van het koor is 15-45 jaar.Tijdens het Thoolse concert zingt ook De Jonge Lofstem onder leiding van Lydia van Lit- van Gurp. De piano wordt bespeeld door Peter Wildeman en het orgel door Joost van Belzen. Wilhelm Groenendijk speelt trompet op deze avond. Kaarten zijn te reserveren via www.peterwildeman.nl en het concert begint om 19:30. Er is een collecte voor Moldavië van stichting Help het Doel. Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze gevarieerde avond!