Middelharnis - Het wordt een veelkleurig geheel in het Diekhuus op vrijdag 25 mei 2018, om 19:30 uur. Er zullen zo’n 30 leerlingen van de afdeling blokfluit van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zich presenteren Er is een grote variatie in spelers, instrumenten, repertoire en niet te vergeten de instrumenten. De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn van de kleine sopranino t/m de heel grote contrabasblokfluit. Lees hieronder meer.

De jongste spelers zijn in september begonnen, de iets oudere blokfluitisten hebben al zo’n 4/5 jaar les en spelen ook op alt blokfluiten. De zeer gevorderde leerlingen zullen zich presenteren in sonates voor blokfluit en klavecimbel .

Er wordt ook veel in ensembleverband gespeeld. Het jongste ensemble speelt werk van de barokcomponist G.Ph. Telemann met klavecimbelbegeleiding, Allegro Vivace laat muziek horen uit de 19e eeuw van E. Chabrier en het ensemble Cunando zal stukken uit de opera Abdelazar van Purcell spelen. Muziek uit de 20e eeuw is vertegenwoordigd in de Concertino voor sopraan blokfluit van D. Hellbach met pianobegeleiding.

We zijn Piet Westhoeve zeer dankbaar, hij speelt deze avond de begeleidingen, zowel op piano als klavecimbel. Wees welkom, zie en luister met welk plezier er gemusiceerd wordt!

Muziekgebouw Goeree-Overflakkee.