Middelharnis - Er is weer een nieuw jaar aangebroken! De Motte wenst u een schitterend en leerzaam 2018 toe. De historische vereniging, die onderzoek doet naar de historie van Goeree-Overflakkee met behulp van de archeologie en bronnenonderzoek, heeft ook dit jaar weer boeiende dingen voor u op het programma, beginnend met het winterprogramma. Lees hieronder verder.

Lezingen

Op woensdag 17 januari, dinsdag 6 februari en dinsdag 13 maart vinden de lezingen van het winterprogramma plaats. Tijdens ieder van deze lezingen neemt een spreker ons mee in een onderwerp dat iets van doen heeft met de geschiedenis en/of archeologie van Goeree-Overflakkee. De onderwerpen van dit jaar zijn:

- 17 januari: De Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee

- 6 februari: De familie Van Aerssen van Sommelsdijck

- 13 maart: De Noordzee als schatkamer voor paleontologie en archeologie

Alle lezingen worden, zoals u gewend bent, gehouden in het Oude Raadhuis, Raadhuisstraat 1, Middelharnis. Vanaf 19:30 uur kunt u binnenlopen en een kopje koffie nuttigen. Om 20:00 starten de lezingen. Voor leden van De Motte is de entree gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom! Van hen wordt een kleine bijdrage van €3,- gevraagd.

* "De Motte hoopt u te verwelkomen tijdens een of meerdere van deze lezingen! In aanloop naar deze avonden worden nog uitgebreidere beschrijvingen van de onderwerpen met u gedeeld."