Regio - De Reizende Dichters laten u genieten van gedichten en proza op vele manieren. In de afgelopen 10 jaar hebben ze op Goeree-Overflakkee veel individuele activiteiten ondernomen. "Het is haast teveel om op te noemen en daarom nodigen wij u uit om deze expositie te bezichtigen." De expositie wordt 7 januari 2018 feestelijk geopend om 15:00 uur in Remonstrantse Kerk en is te bezoeken tot 26 januari, aan Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De toegang is gratis. Lees hieronder meer.

Op de expositie ziet u de individuele activiteiten die georganiseerd werden, zoals de vele literaire cafés, het actief bijdragen aan Boekenweken en voordragen in boekhandels. Organiseren van een Poëzieroute, poëzie op fietsknooppuntborden op ons eiland, Fairs en Agri-dagen, Afternoontea & Poëtry in samenwerking met Kunststichting Goedereede, de Goereese kunstdagen, bijdragen aan Monumentendagen, exposities in de Remonstrantse Kerk o.a. bij thema Palliatieve Zorg, thema Gedichten enz.

Ook de samenwerkingsprojecten met b.v. het Watersnoodmuseum (gedichten bij objecten op hout) en het Streekmuseum (dichten bij dingen) worden geëxposeerd. Het verbindingsproject Woord & Kunst, eiland van 1000 en 1 verhalen, dat het voorjaar en zomer van 2016 over het eiland gereisd heeft met de opening in het Inspiratiecentrum Grevelingen, een samenwerkingsproject met Kunstplus en de Reizende Dichters. De vele uitgaven van hun tijdschrift o-o-go en de bladerboeken zijn in te zien op de boekentafel waar ook de bundels liggen van de leden van de Reizende Dichters.