Middelharnis - Pieter Zevenbergen, voormalig waarnemend burgemeester van Middelharnis, heeft vanuit zijn privécollectie twee schilderijen geschonken aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Het zijn twee vrijwel identieke werken van een waterplas met een steiger en bootje, gemaakt door Anthony Abram van Bloppoel, geboren op 16 juni 1879 in Nieuwe-Tonge. Bloppoel werkte vooral in de omgeving van Den Haag en Rijswijk. Daar legde hij zich vooral toe op het schilderen van landschappen en in mindere mate op stadsgezichten. Hij is in 1971 in Rijswijk overleden.

De gemeente had nog geen werk van deze kunstschilder van Flakkeese geboorte en het gemeentebestuur stelt de sympathieke geste van de heer Zevenbergen, om deze werken over te dragen, zeer op prijs. De schenker, liefhebber van kunst en antiek, stelde de voorwaarde dat de schilderijen een plaatsje krijgen in het gemeentehuis, het oude raadhuis of in bestuurscentrum Het Rondeel. Streekarchivaris Jan Both en beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur Ada Overwater bekijken, in samenspraak met het college, op welke plaats in één van deze gebouwen de schilderijen het meest tot zijn recht komen.

Op zaterdag 3 juni 2017 was Pieter Zevenbergen in Middelharnis en vond in het oude raadhuis aan de Voorstraat de overdracht van de schilderijen plaats aan burgemeester Ada Grootenboer en werd een schenkingsovereenkomst ondertekend.