Ouddorp - Fotograaf Theo Mastenbroek en keramist Ton Erwich exposeren van 4 juni tot en met 2 augustus 2017 in De Houten Kaap, Ouddorp Duin. De feestelijke opening van deze tweede Kunst in de Kaap-expositie is op 4 juni. Kunst in de Kaap is een initiatief van KunstPlus in samenwerking met strandresort Ouddorp Duin. Elke twee maanden is er een nieuwe gratis toegankelijke expositie. Nu is het de beurt aan Mastenbroek en Erwich. Lees hieronder verder.

Theo Mastenbroek maakt zowel zwart-wit- als kleurenfoto’s. Hij kiest diverse onderwerpen, met een voorkeur voor abstracties. De fotograaf maakt naast de digitale techniek van nu ook gebruik van een oude fototechniek: de cyanotype of blauwdruk. Mastenbroeks werk verschijnt in een oplage van vijf tot tien stuks, geprint op Art-papier.

De draaischijf is het gereedschap van keramist Ton Erwich. Zijn inspiratie vindt hij in het landschap van de Hoeksche Waard. Een landschap waar je de sporen van tractor en ploeg ziet. Deze sporen zijn te zien op zijn werk: bedrieglijk eenvoudige vormen, maar een uitdaging om te maken. Erwich werkt zijn keramiek vaak af door middel van Naked Raku.

Tijdens de expositie in De Houten Kaap zijn Mastenbroek en Erwich iedere zondag aanwezig. Ook verzorgen zij en Mirian Zimmerman de komende twee maanden verschillende workshops op deze locatie.

De feestelijke opening van de tweede expositie, op zondag 4 juni om 16:00 uur, wordt verricht door Hans van der Wulp, lid van de Culturele Raad Goeree-Overflakkee. Jos van Oost luistert de opening muzikaal op. Plaats van handeling is de foyer van de theaterzaal van De Houten Kaap. Het theater is bijna klaar. De officiële opening van het theater is op 8 juli.