Middelharnis - Leden van KunstPlus op Goeree-Overflakkee organiseren groepsexposities op eigen locatie. In juni is dat het geval in Atelier Havenhoofd 1 in Middelharnis, het atelier van Renate van Opdorp. De expositie 'Water en Wind' getiteld, begint op zaterdag 3 juni 2017, als onderdeel van de Menheerse Havendag. Wie 'Water en Wind' bezoekt krijgt werken te zien van verscheidene kunstenaars van KunstPlus: Marleen van Arendonk, Jos de Beer, Ellen van der Bok, Joep Luijckx, Renate van Opdorp, Jaap Reedijk, Ineke Snoek-Terlouw (Pien), Yvette Steginga-Jansen, Frans Steginga, Foke Stribos, Ivo Teuwen en Monique van Wensveen. De expositie duurt tot en met 1 juli. Lees hieronder verder over de feestelijke opening en de activiteiten die gepland staan.

De feestelijke opening, tijdens Havendag, bestaat uit een programma vol activiteiten voor jong en oud, muziekoptredens en kunst. Het programma begint om 10.00 uur en loop tot door tot 18.00 uur. Het openingsmoment is om 15.00 uur. Dan zal Mirjam Bentvelzen, voorzitter van KunstPlus, de officiële aftrap geven. De muzikale opluistering is in handen van Walter & Friends, Jut en Juul en Jos van Oost & Friend.

Vlaggenparade

Op de kade staan vlaggen met afbeeldingen van kunstwerken van Marleen van Arendonk, Tineke Bechtum, Marja Bergwerff, Ellen van der Bok, Danny van de Griend, Joep Luijckx, Renate van Opdorp, Ineke Snoek- Terlouw (Pien), Yvette Steginga-Jansen, Frans Steginga, Monique van Wensveen, Martha Woonink-Hofman, en Mirian Zimmerman. Een ware vlaggenparade.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen zijn er workshops vliegers schilderen. Deze duren 45 minuten en beginnen om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. Per keer kunnen maximaal 25 kinderen meedoen. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste vlieger. Natural High verzorgt een vliegerwedstrijd op de loswal.

Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er demonstraties bellenblazen en kunnen kinderen ook zelf aan de slag. Er zijn vijf megabellenmakers en heel veel kleine bellenmakers. Ook staat er een groot springkussen bij Atelier Haveneind 1.