Goeree-Overflakkee - Tijdens het Hemelvaartweekend, op 24, 25. 26, 27 en 28 mei 2017 wordt KunstKijk Goeree-Overflakkee gevierd met tentoonstellingen van ruim 120 beeldend kunstenaars op bijzondere locaties. Er is kunst te zien in tuinen, schuren, galeries, huizen enz., iedere dag van 11:00 – 17:00 uur. De werkgroep wil kunst op deze manier zo dicht mogelijk bij de mens brengen. Diverse disciplines zijn aanwezig en de deelnemers komen uit heel Nederland, ja zelfs uit het buitenland. Iedereen is welkom om Podium- en Beeldende kunst te beleven. Jong en oud werken mee aan dit evenement op Goeree-Overflakkee. Vele locaties zijn goed te bezoeken op de fiets. "Kunst op Goeree-Overflakkee groeit en bloeit - Creaties per minuut". De entree is gratis. Bekijk hieronder het programma.

Feestelijk opening

Op woensdag 24 mei is er een feestelijke opening, met muziek van Jacqueline Edeling. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:30 uur. De opening zal plaats vinden op (locatie 1) Camping Elizabeth Hoeve, Noorddijk 8 in Melissant.

KinderKunstKijk

Dit jaar staan er op verschillende plaatsen installaties. In samenwerking met Deltawind en Technieksucces is een speciaal project 'wind en kunst' opgezet. Meer dan 1600 kinderen hebben daar aan deelgenomen. Op woensdag is er een presentatie op Windmolenpark Battenoert. Speciaal voor kinderen zijn op woensdag alle locaties open vanaf 10:00 uur.

Muziek

Er vinden op verschillende locaties muziekoptreden plaats. U kunt genieten van: Jacqueline Edeling, Nieuwe Wijn en Gré de Gooier, Silky Sound, Carly E, Yesterday’s Papers, Clementine, Die Goue Gale, Sax ’a’ holic , Nico Mijerink, George de Troubadour, Gerard Cleton, Duo Contrast, Wim van Ham, Jut en Juul en Ynke en Jantijs.

Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel treden vrijdag 26 mei op, op Hofstede Lust en Last, Kokseweg 6 in Sommelsdijk. Eric Vloeimans is een bekend trompettist, hij speelt samen met Eric Vaarzon Morel, een veelzijdige flamenco gitarist.

Het reserveren van kaarten (á €20,00, maximaal 4 per persoon) is uitsluitend mogelijk per mail: ericvloeimans@lustenlast.nl.

Film Séreaphine

Op donderdagavond 25 mei is er voor belangstellenden de documentaire Seraphine te zien in het Diekhuus, te Middelharnis. De film vertelt het verhaal van de Franse schilderes Séraphine de Senlis vanaf haar ontmoeting met de Duitse kunstverzamelaar Wilhelm Uhde in 1912 tot haar opname in de psychiatrische inrichting in 1932. Door de 'Grote Depressie' slaagt hij er niet in haar werken te verkopen. Séraphine krijgt daardoor een mentale terugval en belandt uiteindelijk in de psychiatrische instelling, waar Uhde wordt geadviseerd haar niet meer te bezoeken. Kaarten zijn te bestellen via hetdiekhuus.nl/filmhuis en kosten €6,50 p.p..