Regio - Zaterdag 8 april 2017 is er van 09:30 – 16:30 uur in bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje een Lente-dagworkshop aquarelleren, met als thema: Anemonen kleuren de lente". Deze workshop is inclusief alle materiaal en een heerlijke lunch met koffie/thee. Deze zaterdag geeft beeldend kunstenares Marian Kortekaas de workshopen en hiermee "wakkert ze graag het lentegevoel bij je aan: van ontdekking voor beginners tot uitdiepen voor gevorderden”. lees hieronder verder en geef je op.

Lente-dagworkshop

Op een ongedwongen wijze wordt aquarelleren een uitdaging. Dit is mogelijk omdat Marian het onderwerp stap voor stap uitleg en voordoet, waarbij veel techniek aan bod zal komen. Onder genot van koffie of thee met iets lekkers, worden de eerste grondbeginselen van het aquarelleren en het opzetten van de tekening uit gelegd. "Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteedt aan de bloemvormen en het plaatsen van de anemonen op papier wat vooraf gaat aan het aquarelleren. Daarna wordt het mooie nat in nat werk verricht, zodat de mooie helder voorjaarskleuren uit zullen vloeien. Veel aandacht wordt besteedt aan de lichtval op de anemonen. Daarna werk je de bloemen en het blad en de achtergrond nat in nat uit. Hierbij zal je, je eigen kleurkeuze en expressiegevoel leren te gebruiken, waardoor zal het een leerzame aquarelworkshop is worden. Waar ook aan de innerlijke mens is gedacht met een heerlijke uitgebreide lunch. Aan het einde van deze dag ga je met een eigen gemaakte aquarel naar huis."

Voor meer informatie (inschrijfformulieren te downloaden) kijkt u op op haar website: de website of neem u contact op via de mail.