Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen, gedachten en bezigheden zal verwoorden in een column. Debby heeft haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkt inmiddels weer als programmamaker bij de radio. Debby: "Tuurlijk. Crêpepapier, inpakpapier, oude kranten? Check. Tijdschriften, verf, pingpongballen, oude boeken, lapjes stof, lege blikken, alles is binnen handbereik. Het hele gezin ging al aan de slag...." Lees hieronder haar nieuwste column: Sint >>

Sint

En daar is hij weer, de goedheiligman die Nederland in rep en roer bracht toen zijn boot zonk. Gelukkig liep het (uiteraard) goed af. Dus ging half Nederland opgelucht weer druk in de weer met schoencadeautjes, pakjes en surprises.
Hoewel mijn verzamelwoede nogal eens tot verbazing leidt bij gezin, familie, vrienden -bij wie niet?- zijn ze in deze periode heel gelukkig met mijn gehamster. WC-rolletjes? Een zak vol. Glazen potjes? Groot en klein voorradig. Doppen? Tuurlijk. Crêpepapier, inpakpapier, oude kranten? Check. Tijdschriften, verf, pingpongballen, oude boeken, lapjes stof, lege blikken, alles is binnen handbereik. Het hele gezin ging al aan de slag terwijl ik voor iedereen de spullen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn toverde. De chocolademelk, kruidnootjes en marsepein zijn ingeslagen, niks staat een gezellige avond nog in de weg. Behalve dan… Geen idee wat ik zelf moet maken. Om het nog maar niet te hebben over.. wanneer?! Dan maar alvast een geweldig gedicht in elkaar draaien.

Sint kwam tijd te kort dit jaar/daarom is je surprise nog niet klaar/inspiratie voor een gedicht is er ook niet/de hartelijke groeten van Piet.

Nee hoor, zo lever ik het niet af. Maar het zal duidelijk zijn, ik moet snel verder. Fijne Sinterklaas voor iedereen die het viert!

Debby Roukens