Goeree-Overflakkee - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Debby is een "overkanter" die haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Sinds twee jaar woont ze hier met haar gezin. En ze wil nooit meer weg! Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "Heerlijk om je even overal van los te maken. Niks om over te mopperen, nergens stress van, geen chagrijn. Alleen rust en alle tijd van de wereld. We huurden zelfs een dag een bootje.....". Lees hieronder haar nieuwste column: Vakantie.

Vakantie

Normaal gesproken rijden we in de zomer naar Frankrijk om daar een week of drie te genieten van zo min mogelijk doen. In de praktijk komt dat neer op slapen, naar het strand, lezen/op je telefoon kijken en eten.

Door omstandigheden moesten we dit jaar thuis blijven. Hoewel we dat geen straf vinden in onze huidige leefomgeving, wilden we voorkomen dat we uiteindelijk alleen klusjes in en om het huis zouden doen. Dus boekten we op de valreep een paar dagen weg in eigen land. We kwamen in Noord-Holland terecht. Eerlijk is eerlijk, ik verwachtte er niet veel van. Wat kan een mens zich toch vergissen! Wandelend door Alkmaar genoten we van de smalle straatjes, de leuke winkels en de gezellige restaurants. We wandelden door de duinen van Schoorl , beklommen daar ook het hoogste duin van Nederland en genoten van het uitzicht.

Heerlijk om je even overal van los te maken. Niks om over te mopperen, nergens stress van, geen chagrijn. Alleen rust en alle tijd van de wereld. We huurden zelfs een dag een bootje. Ik dacht dat ik varen saai vond, maar wat heb ik genoten. Met een electrisch bootje van ‘s ochtends vroeg tot in de avond alleen maar omringd door water, riet en koeien. Een koeltas gevuld met drankjes binnen handbereik. Onderweg alleen even uitstappen om midden tussen de Zaanse groene huisjes een ijsje te kopen. Domweg gelukkig in een fluisterbootje. Kon het maar altijd vakantie zijn.

Debby Roukens