19 oktober 2020, Sommelsdijk - "Zo jammer dat het nu weer gebeurd is, het was een tijdje zo heerlijk rustig....", aldus een omwonende van de inmiddels beruchte bushalte in Sommelsdijk. "Zondagmorgen 18 oktober troffen we de boel echter weer vernield aan." Waar eerder al vernielingen gepleegd werden, een hakenkruis en een pentagram in graffiti werden gespoten op het bushokje van de bushalte aan de Koning Julianaweg (bij de oude "Samaritaan") te Sommelsdijk, moesten deze keer de ruiten van de halte het ontgelden. Lees hieronder meer en bel als u meer weet, zodat de vernieler zelf kan betalen.

Vervolg

De wijkagent erkende begin 2019 al dat er "op deze manier op jaarbasis voor een groot bedrag aan schade wordt veroorzaakt. Het vermoeden bestaat dat het uitgaanspubliek daarvoor verantwoordelijk is".

Er is op 'stapavonden' politie aanwezig die handhaaft op allerhande overtredingen zoals wildplassen en ander hinderlijk strafbaar gedrag. Zij kunnen alleen niet overal tegelijk op het eiland zijn en moeten prioriteren. "Maar mochten bewoners of andere getuigen vandalen op heterdaad betrappen, kunnen ze altijd direct de politie bellen. Zo mogelijk wordt gelijk actie ondernomen", aldus de politie eerder.

Getuigenoproep

Heeft u tips, was u of jij getuige of weet je meer hierover? Neem dan contact op via het algemene nummer 0900-8844 of meld anoniem via M, tel. 0800-7000 en zorg dat de vernielers zélf de gemaakte schade betalen.

Eerdere berichtgeving op een rijtje:

Weer vernieling afgelopen weekend Sommelsdijk

Getuigenoproep weer vernieling bushalte Sommelsdijk

Update-Vernieling bij fietsenstalling bushalte Sommelsdijk-Zuid

Update-Getuigenoproep Vernielingen Goeree-Overflakkee

Getuigenoproep vernieling bushokjes Sommelsdijk

Al vanaf december vernielingen Sommelsdijk nu hakenkruis

Graffiti pentagram op 4-mei vernieling bushalte Sommelsdijk