1 maart 2020, Sommelsdijk - Een getuige: "Er is in de nacht van zaterdag op zondag weer van alles vernield bij de bushalte in Sommelsdijk." Al vanaf december 2019 is er veel vernield, bij diverse bushaltes in Middelharnis/Sommelsdijk. Politie zei in december al dat de vernielingen al wat langer gaande zijn. Lees hieronder meer.

Vervolg

De wijkagent erkende vorig jaar al dat er "op deze manier op jaarbasis voor een groot bedrag aan schade wordt veroorzaakt. Het vermoeden bestaat dat het uitgaanspubliek daarvoor verantwoordelijk is."

Er is op 'stapavonden' politie aanwezig die handhaaft op allerhande overtredingen zoals wildplassen en ander hinderlijk strafbaar gedrag. Zij kunnen alleen niet overal tegelijk op het eiland zijn en moeten prioriteren. "Maar mochten bewoners of andere getuigen vandalen op heterdaad betrappen, kunnen ze altijd direct de politie bellen. Zo mogelijk wordt gelijk actie ondernomen".

Getuigenoproep

Heeft u tips, was u of jij getuige of weet je meer hierover? Neem dan contact op via het algemene nummer 0900-8844 of meld anoniem via M, tel. 0800-7000 en zorg dat de vernielers zélf de gemaakte schade betalen.