[update onderaan het artikel] 23 december 2019, Goeree-Overflakkee - Afgelopen weekend is er veel vernield, in dit geval, bij diverse bushaltes in Middelharnis/Sommelsdijk. Politie zegt dat de vernielingen al wat langer gaande zijn. De wijkagent erkent dat er "op deze manier op jaarbasis voor een groot bedrag aan schade wordt veroorzaakt. Het vermoeden bestaat dat het uitgaanspubliek daarvoor verantwoordelijk is. Er is op 'stapavonden' politie aanwezig die handhaaft op allerhande overtredingen zoals wildplassen en ander hinderlijk strafbaar gedrag. Zij kunnen alleen niet overal tegelijk op het eiland zijn en moeten prioriteren. Maar mochten bewoners of andere getuigen vandalen op heterdaad betrappen, kunnen ze altijd direct de politie bellen. Zo mogelijk wordt gelijk actie ondernomen". Lees hieronder verder en bekijk alle foto's.

Vervolg

Locaties van de vernielingen in het afgelopen weekend:

  • Bushalte Den Bommel N59 P+R
  • Bushalte Sommelsdijk Zuid
  • Bushalte Middelharnis Gemeentehuis

De vernielingen die aangetroffen werden bij bushalte Middelharnis Gemeentehuis, hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag 21 december op zondag 22 december 2019. De andere vernielingen zijn gepleegd in de nacht van vrijdag 20 december op zaterdag 21 december 2019.

Getuigenoproep

Politie doet een getuigenoproep. Mocht u informatie hebben over wie bij deze vernieling(en) betrokken is geweest of mocht u getuige zijn geweest of iets hebben gehoord, dan kunt u contact met de politie opnemen via het algemene politienummer 0900 8844 of via Meld misdaad anoniem 0800 7000.

Van de redactie

De redactie heeft bij gemeente Goeree-Overflakkee geïnformeerd of dit iets is waar zij toezichthouders op (willen) inzetten. Zodra hier meer over gedeeld kan worden, zullen we dit doen.

[update] Reactie gemeente Goeree-Overflakkee

"De gemeente heeft in de maand december extra toezichthouders ingezet vanwege de vuurwerkoverlast. Deze toezichthouders zullen de aankomende periode tevens extra alert zijn op vernielingen. Vanaf januari zal de gemeente, in overleg met de politie, kijken naar de mogelijkheden om toezichthouders in te zetten om op die manier vernielingen van onder andere abri’s te voorkomen. Helaas kunnen de toezichthouders en ook de politie niet (volledig) voorkomen dat dit soort vernielingen wordt gepleegd. Daarom roepen we alle inwoners ook op om verdachte situaties en informatie over mogelijke dader(s) te melden bij de politie via het algemene nummer 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000."