6 mei 2020, Sommelsdijk - Waar eerder al een hakenkruis op het bushokje werd gespoten, stond er deze keer een pentagram gespoten in graffiti op het bushokje van de bushalte aan de Koning Julianaweg (bij de oude "Samaritaan") te Sommelsdijk. Het is inmiddels een "beruchte" bushalte in Sommelsdijk. Vaker was deze, de bushalte er tegenover aan de beurt en was ook de plaatselijke supermarkt "de klos". Lees hieronder meer, bekijk de foto's én reageer als u meer weet. "Laat de vernielers zelf betalen."

In het weekend van 15 maart werd ook graffiti gespoten; onder andere een hakenkruis. Al vanaf december 2019 is er veel vernield, bij diverse bushaltes in Middelharnis/Sommelsdijk. Politie in december 2019: "...de vernielingen zijn al wat langer gaande..". Lees hieronder meer en bel als u meer weet zodat de vernieler kan betalen.

Vervolg

De wijkagent erkende vorig jaar al dat er "op deze manier op jaarbasis voor een groot bedrag aan schade wordt veroorzaakt. Het vermoeden bestaat dat het uitgaanspubliek daarvoor verantwoordelijk is."

Er is op 'stapavonden' politie aanwezig die handhaaft op allerhande overtredingen zoals wildplassen en ander hinderlijk strafbaar gedrag. Zij kunnen alleen niet overal tegelijk op het eiland zijn en moeten prioriteren. "Maar mochten bewoners of andere getuigen vandalen op heterdaad betrappen, kunnen ze altijd direct de politie bellen. Zo mogelijk wordt gelijk actie ondernomen".

Getuigenoproep

Heeft u tips, was u of jij getuige of weet je meer hierover? Neem dan contact op via het algemene nummer 0900-8844 of meld anoniem via M, tel. 0800-7000 en zorg dat de vernielers zélf de gemaakte schade betalen.

Eerdere berichtgeving op een rijtje:

Weer vernieling afgelopen weekend Sommelsdijk

Getuigenoproep weer vernieling bushalte Sommelsdijk

Update-Vernieling bij fietsenstalling bushalte Sommelsdijk-Zuid

Update-Getuigenoproep Vernielingen Goeree-Overflakkee

Getuigenoproep vernieling bushokjes Sommelsdijk

Al vanaf december vernielingen Sommelsdijk nu hakenkruis