Middelharnis - Jenny Snijder schildert sinds 2014, maar heeft altijd al interesse gehad in tekenen en schilderen. Creativiteit zit namelijk 'in de familie'.

Geschiedenis

"De opa van Jenny, J.B. Grevenstuk uit Dirksland, was naast huisschilder ook een zeer verdienstelijk hobbyschilder van voornamelijk olieverfschilderijen en een klein aantal aquarellen. In het verleden heeft Jenny aan de Volksuniversiteit een cursus portret- en model schilderen gevolgd. Een aantal jaren later, op een kunstmarkt in Oude-Tonge, werd ze enthousiast voor aquarelleren bij het zien van het werk van kunstenares Marian Kortekaas uit Ooltgensplaat. Nadat zij met werken was gestopt heeft ze bij Marian verschillende workshops en cursussen gevolgd en dat doet ze nog steeds met veel plezier. In de loop der jaren heeft veel verschillende technieken aangeleerd, waaronder de nat-in-nat techniek en werken met soft pastel."

Expositie

Een selectie van het werk van Jenny Snijder is van 2 oktober tot en met 8 november 2020 te zien in de gang van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.

*Jenny werkt niet in opdracht, maar is voor uitleg en informatie over het tentoongestelde werk bereikbaar via de e-mail: jennysnijder72@gmail.com.