Middelharnis - Op de redactie kwam zaterdagmorgen 21 april 2018 een ingezonden brief binnen. De briefschrijver is verbaasd: "Lekker pizzaatje eten aan de haven in dat leuke intieme restaurantje Pinocchio, aan het einde van de Vissersdijk? Nou… daar moet je dan wel wat voor doen. Het parkeerterrein voor de deur is er niet meer. Je moet nu het hele Vingerling aflopen naar het einde van de haven. Dan om de hekken heen van de nieuw te bouwen ‘Parel aan de Delta’, of via de Vissersdijk door het zand sjouwen." Lees hieronder verder.

Pizza van ver?!

"Hopen dat je mazzel hebt, dat het droog is. Want anders kun je beter je laarzen aantrekken in plaats van je mooie uitgaansschoenen. Zeg nou zelf, daar kan je toch niet doorheen baggeren met die mooie, bruine Italiaanse design! Zo gek zijn mensen toch niet om uit eten te gaan.

Gelukkig nog wel een enkele fanatieke en trouwe klant. Maar het houdt een keer op. Hoe vaak en hoeveel mag je een ondernemer ‘pesten’? Want de straat heeft al vaker langdurig open gelegen. En toen moesten de klanten via de achterkant van het Spuiplein naar de achterkant van Pinocchio. En nu dit.

Maar het verhaal begint pas. Voor de neus van Pinocchio verschijnt straks een kolos van vijf verdiepingen hoog. Niet gelogen. Weg licht, weg lucht, weg blik op de haven. Als je bezwaar maakt, blijkt dat je als huurder van het bewuste pand, geen belanghebbende ben! Hoe zout kan je het eten? Zeventien jaar lang werken Mahmud en Eline al aan het restaurant en ze bouwden een leuke klantenkring op.

Vijf verdiepingen hoog
Het restaurant is mooi gelegen, naast de Wilhelminabrug. Zo’n heerlijk plekje waar je op de zomeravonden met vrienden na het eten nog een wijntje blijft drinken. Tussen het groen en met uitzicht aan alle kanten. Dat is dus binnenkort afgelopen. Ingebouwd wordt Pinocchio, door een gigant. Een gigant voor mensjes met centjes, die mooi willen wonen. Er komen een 17-tal prachtige luxueuze appartementen en 3 vorstelijke penthouses. Vijf verdiepingen hoog. Ik denk dat er prachtig uit komt te zien.

Dus op zich, niets mis mee. Het wordt een mooi aanzicht aan de haven. Maar…het gaat wel ten koste van hardwerkende mensen, die Middelharnis en de haven een stukje plezierig maken. En dat gebeurt gewoon. Een beetje rekening houden met elkaar is er niet bij. Blijkbaar niets van ‘wat jij niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet’. Moet ik dit nou zeggen!

Raadsleden van de gemeente die onlangs in Pinoccio kwamen eten, schrokken zich dood. Werd een beetje lastig eten door het schuldgevoel dat zwaar op de maag lag. Zij hebben hieraan meegewerkt. “Ik wist niet dat het zo groot zou worden.”

Weloverwogen
Tja… Misschien een tip voor raadsleden om ter plekke polshoogte te nemen bij grote projecten waarover de raad moet beslissen. Kost wat tijd, maar je maakt dan een weloverwogen beslissing en behoudt misschien wel waardevolle projecten/objecten, etablissementen en ideeën voor de gemeenschap. Ja het is gemeenschap en geen gemeenteschap. Raadsleden, burgemeester en wethouders en ook de ambtenaren zijn er voor de burger. Om ze te faciliteren, dat betekent ‘mogelijk maken’. Dus dat betekent: denk mee met de je burgers en ondernemers.

Ik zou willen zeggen tegen iedereen. Neem het beslist niet van me aan. Ga zelf eens kijken. Je kunt er heerlijk eten. Een uitgebreide kaart, goede keuken, gezellige bediening. Alleen dat uitzicht he! Tja, dat dient straks een hoger doel."

Briefschrijver is op de redactie van iGOnl bekend.