Middelharnis - Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. "Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen (..) ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt in april en mei de trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel daarvan is om deelnemers kennis en inzicht te geven en hun vaardigheden vergroten..." Op woensdagmiddag 17 mei is er een training in het wijkcentrum van Middelharnis. Lees meer >>

Vervolg

Mensen leven gemiddeld 6,5 jaar met dementie. Het grootste deel daarvan wonen zij thuis. We komen hen tegen op ons werk, in onze vereniging en in de buurt. ‘Samen dementievriendelijk’ wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen. De ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel van de training is om deelnemers kennis en inzicht te geven, en hun vaardigheden te vergroten omtrent het herkennen van, en omgaan met iemand met dementie. De trainingen zijn bedoeld voor onder meer vrijwilligers en medewerkers van gemeenten, banken en supermarkten. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Training Middelharnis

De training duurt ongeveer 2,5 uur en wordt 2 keer aangeboden.
De trainingen vinden plaats in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

Welkom op donderdagavond 20 april [DEZE AVOND HEEFT REEDS PLAATSGEVONDEN]. En op woensdagmiddag 17 mei van 14.00 tot 16.30 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie

Wilt u meer weten of u aanmelden? Stuur dan een email naar e.claase@zijngo.nl
Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl.