Middelharnis - De leden van Soroptimistclub Goeree-Overflakkee zetten zich in voor de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Zij zijn onderdeel van de grootste organisatie van vakvrouwen ter wereld. Soroptimisten ondersteunen verschillende projecten zowel internationaal als lokaal. In de periode van 2021 tot 2023 zetten de Soroptimisten van Goeree- Overflakkee zich in voor Stichting Fier... Lees meer >>

Vervolg

Door het organiseren van filmavonden, Nazomerfestival in ‘De Overkant”, deelname aan de goede doelenmarkt en de verkoop van paas- en kerstattenties is euro 5000,00 ingezameld. Tijdens een zeer drukbezochte filmavond op 7 maart j.l. in het Diekhuus, overhandigde Emmy Lingen, presidente Soroptimistclub Goeree-Overflakkee, de cheque aan Annemarie van Rijn, teamleider Maatschappelijke participatie bij Fier. Van geweld, naar een geweldige toekomst.

FIER

Bij Fier geloven ze dat dat mogelijk is. Kinderen, jongeren en volwassenen die geweld hebben meegemaakt, hebben hulp nodig om weer rechtop te staan. Om hun plek in de maatschappij te vinden, hun talenten te ontdekken en hun dromen waar te maken. Om weer geweldig trots op zichzelf te zijn. Fier brengt ze in beweging. Van trauma naar toekomst. Dat gebeurt vanuit het psychotraumacentrum, maar óók door in te zetten op onderwijs, werkervaring, sport, gezonde vriendschappen en het samen ontdekken van interesses en talenten. Heel ‘gewone’ zaken, maar voor slachtoffers van geweld niet vanzelfsprekend.

Fier is hét landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Doelstelling hierbij is het voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Fier streeft ernaar dat iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelaties direct hulp kan krijgen: slachtoffers, getuigen (meestal kinderen) en plegers van geweld. Bij Fier wordt er samen met de cliënten gewerkt aan drie belangrijke zaken: trauma, trots en toekomst.

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee helpt Fier het verschil te maken zodat zij mensen écht verder kunnen helpen. Naast de steun aan Fier neemt de club ook deel aan Orange the World. De wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van 25 november tot 10 december, dan kleurt ons eiland weer oranje.

Veilig Thuis

Heb je zelf te maken met geweld of maak je je zorgen over iemand? Neem (anoniem) contact op met Veilig Thuis 0800-2000 (gratis nummer)

Meer informatie

Meer informatie over Soroptimisten Goeree-Overflakkee? Mail naar goereeoverflakkee@soroptimist.nl.